Martin Henriksen: Alt for mange danske virksomhedsledere bekymrer sig ikke om Danmarks fremtid

Det virker underligt, at virksomhederne er så forhippede på at hente flere flygtninge og indvandrere til landet, når masser af mennesker står uden for arbejdsmarkedet. Burde man ikke trække på de ressourcer i stedet?

Udenlandsk arbejdskraft er blevet et buzzword på chefkontorerne og direktionsgangene. Det synes klart, at erhvervslederne er ude af trit med en stor del af befolkningen og flertallet i Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Alt for mange erhvervsledere har flyttet fokus fra bundlinjer og SWOT-analyser for at sætte dagsordenen for landets udlændinge- og flygtningepolitik. I utallige medier går store dele af erhvervslivet til kamp for at modarbejde det paradigmeskift, som Folketinget vedtog torsdag.

Den ene virksomhed efter den anden agiterer for at beholde så mange flygtninge som muligt – også selv om forholdene i hjemlandet måtte retfærdiggøre hjemsendelse.

Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Henriksen SH Steen Brogaa.

Udenlandsk arbejdskraft er blevet et buzzword på chefkontorerne og direktionsgangene. Man jonglerer rundt med det efter forgodtbefindende og kaster det i nakken på alle dem, der fremhæver dets katastrofale konsekvenser for Danmark.

Husk på, at udenlandsk arbejdskraft i erhvervslivets optik altid er lig med mere indvandring. Og det i en tid, hvor vi – trods store bestræbelser på at få indvandringen under kontrol – fortsat har massive udfordringer, herunder også med de store mængder af udenlandsk arbejdskraft, der igennem mange år er strømmet hertil.

Det synes klart, at virksomhedslederne er et helt andet sted end store dele af befolkningen og det politiske flertal.

Erhvervslivet ønsker at tilbyde nærmest alle, der kommer til landet, permanent ophold. Ja, hvis man ikke gør det, vil den ene danske virksomhed efter den anden dreje nøglen om, må man forstå. Det har vi snart hørt på i mange år. Og det er ærlig talt ved at være trættende.

Verdensfjerne virksomhedsledere

Det virker underligt, at virksomhederne er så forhippede på at hente endnu flere flygtninge og indvandrere til landet, når masser af mennesker står uden for det danske arbejdsmarked. Hvorfor trækker man ikke på de ressourcer i stedet?

Og hvorfor bekymrer man sig ikke for Danmarks fremtid? For det land, vi ønsker at give videre til vores børn og generationerne efter dem? Jeg begriber det ganske enkelt ikke.

Faktum er, at indvandringen hvert år koster det danske samfund milliarder af kroner. I det lys er virksomhedernes økonomiske argument for at beholde alle disse mennesker og tilmed tiltrække endnu flere decideret verdensfjernt. Oven i det kan man lægge de vidtrækkende kulturelle konsekvenser, som indvandringen har for et lille samfund som det danske. Og selv i de tilfælde – for det hører naturligvis også med til billedet – hvor der er økonomi i det, skal man ikke underkende effekten for samfundets sociale og kulturelle sammenhængskraft.

Det vil have konsekvenser – katastrofale konsekvenser – for Danmark, hvis ikke vi fortsat begrænser den samlede indvandring og samtidig med det begynder at sende flere flygtninge hjem. Det er en absolut nødvendighed, hvis Danmark skal bevare sin sammenhængskraft. Hvis vi skal bevare trygheden. Vores velfærd. Vores værdier og kultur.

At man ikke kan se det ude hos virksomhederne, er mig en gåde!

Naturligvis kan det være bøvlet, hvis en medarbejder med flygtningebaggrund skal sendes hjem, og det kan også være bøvlet for nogle virksomheder, når Folketinget stiller krav om bedre lønninger på beløbsordningen for at begrænse indvandringen og passe på det danske arbejdsmarked. Men der er ganske enkelt vigtigere ting på spil.