Lettere brugt eksbankdirektør til leje

En lang Mærsk-karriere, kulminerende som skibsreder, blev overraskende erstattet med jobbet som ordførende direktør i Danske Bank i 2012. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Kan man komme tilbage som topchef efter en så dramatisk fyreseddel, som den eks-Danske Bank-direktør Eivind Kolding fik mandag?

Svaret er nej – tiden som øverste chef i en stor virksomhed er overstået. Nu venter et antal bestyrelsesposter, nok i både ind- og udland.

For nok er det en begmand af de store, når en så højtprofileret direktør som Eivind Kolding får en direkte fyreseddel, men det er altså ikke det samme som, at manden nu er aldeles uduelig. Måske tværtimod.

Det, man ikke må glemme, er, hvilken forrygende karriere Eivind Kolding har haft, og hvor stor en stjerne han har været i A.P. Møller - Mærsk og i Danske Bank, kulminerende med posten som først næstformand i bestyrelsen og de sidste måneder som bankdirektør.

Det er titler, som de fleste karrieremennesker ville give højre underarm eller mere for, og hvor turen mod stjernerne blev taget på ryggen af benhårdt arbejde og resultater, som kunne måles.

Eivind Kolding som Danske Bank-direktør kom hurtigt til at se ud som et mismatch af dimensioner. Hvor han som skibsreder i A.P. Møller - Mærsk blev berømmet for sin evne til at kommunikere og give et næsten »menneskeligt« touch til de hårde krav, som organisation og medarbejdere blev mødt med, så rakte kommunikationsevnerne ikke til transformationen til en rigtig kundedrevet organisation som Danske Bank.

Her er der kontant afregning i folkeopinionen, hvis bankdirektøren ikke rammer tonen. Tidligere bankdirektører er sluppet af sted med meget – både dårlige beslutninger og barsk optræden over for kunderne, men respekten var stadig stor. Den havde Eivind Kolding ikke vundet, før han som topchef kastede sig ind i arbejdet med at gennemføre den nye strategi, som bl.a. indebar regninger for bare at være Dansk Bank-kunde, og siden bl.a. gjorde sig yderligere upopulær ved at fordømme F1-lånene.

Den slags skal man være stærk for at overleve – både over for kunderne og over for en bestyrelse, som ikke kan lide, når virksomheden er under beskydning. Så stærk var Eivind Kolding ikke, og det kostede ham jobbet og et spring i utide til en bestyrelseskarriere.