Læg en besked efter tonen ...

En stressekspert peger på, at det er vores egen skyld, hvis vi lader den helt uundværlige afkobling fra arbejdslivet spolere af chefer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Sluk for telefonen, PCen, iPaden, satellitforbindelsen og hvad man måtte have af udstyr under ferien. Sluk. Finito.
Læs mere
Fold sammen

Trangen til at holde sommerferie er kæmpestor hos danskerne, kunne Ugebrevet A4 i sidste uge – måske ikke så overraskende – konstatere på baggrund af en opinionsmåling. Men – og der er naturligvis et men – hver femte må regne med at få ferien forstyrret af arbejde, fremgik det. Ansatte jages af e-mails, SMSer, utidige telefonopkald og det, der er værre, mens de sidder der i badeshorts med drink og havudsigt under parasollen. Poor guys.

Det grænseløse og tidsubegrænsede arbejde har ramt de stressramte danskeres ferie. På intet sted og på intet tidspunkt har de længere fred for deres krævende chefer, som tilsyneladende ikke opfatter dem som mennesker.

Men det skal være slut. Og der er en udvej: Ifølge en stribe belæste eksperter udi stress og feriehåndtering findes der et råd, og det er ikke at opdrage på de krævende chefet, men selv tage skeen i egen hånd, slukke for telefonen, PCen, iPaden, satellitforbindelsen og hvad man måtte have af udstyr. Sluk. Finito.

Læg en besked efter tonen ... Eller bare drop det. En stressekspert peger ganske fornuftigt i artiklen på, at det er vores egen skyld, hvis vi lader den helt uundværlige afkobling fra arbejdslivet spolere af chefer.

Tak for det. Det er hermed gjort. Hallooo kan ikke høre noget, var der noget? Denne gæsteklumme er – kan det afsløres – skrevet for længst og sendt fra vandkanten et hemmeligt sted i Danmark – uden for elektronisk rækkevidde.

Den er både for lang og fuld af slåfejl, så businessredaktøren sidder sikkert og bander og river sig i håret, men han kan ikke få fat i mig. Hæhæ. For der er slukket for alt her i vandkanten. Kommentarer, klager, gode forslag modtages ikke. Overhovedet ikke. Og vil slet ikke blive besvaret.

Mindst en gang om året skal man mentalt langt væk for jobbet. Man skal ned at runde en tilstand dybt nede, hvor man ikke tænker på andet end næste etape i Tour de France, temperaturen på badevandet, og hvad der skal på frokostbordet. Så må chefen, redaktøren og alle de andre klare sig. Ferien har stor betydning for vores trivsel og velbefindende resten af året, som en forsker siger. Kloge folk, er de.