Kufferten har forladt Hovedbanegården

Sikkerhed er vores fornemste opgave i LuggageHeros opbevaring af vores kunders private ejendele.

Jannik Lawaetz er stifter af bagageservicen LuggageHero, som hjælper turister med at opbevare deres bagage, når de f.eks. er tjekket ud fra hotel eller Airbnb-lejlighed. Foto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere

Kære Ole.

Som du skriver i dit indlæg 14. december forstår jeg, at du er bekymret for, at onde kræfter kunne finde på at misbruge mit bagagekoncept LuggageHero til terror­angreb. Frygten for terror fylder naturligt meget i dag i lyset af de mange angreb, vi de seneste år har været forfærdede vidner til. Men vi må ikke se terrorens spøgelser ved højlys dag, som jeg mener, er tilfældet i dit indlæg.

For det første vil jeg begynde, hvor du selv slutter, hvor du argumenterer for Hovedbanegården som et naturligt sted for bagageopbevaring – efter din mening i modsætning til mine butikker. Ikke alene hører banegården fortiden til som det naturlige ankomstpunkt for rejsende. Det er en tankegang om, at en banegård må være det mest oplagte sted at stille sin bagage, da det engang var det første og sidste stop ud af byen. Sådan er det ikke længere. Og har ikke været det længe.

Vores byer udvikler sig med underjordiske metroer, langdistancebusser og dele­økonomiske lejebiler. Vores måde at bo på ændrer sig, når vi rejser. Vi kan pludselig bo i lejligheder via platforme som Airbnb eller Booking.com. Vi bevæger os i byrummet på nye måder, som kræver omstilling i vores måde at indrette storbyer på. Her er opbevaring i byens butikker en oplagt mulighed.

For det andet når vi taler om Hovedbanegården – og den i øvrigt stadig eksisterende bagageopbevaringsmulighed her – ser jeg dette som et noget mere sandsynligt terrormål i forhold til at ramme flest mulige mennesker, som jo ofte er terrorens formål, end at nogen ville sprænge et ofte aflukket baglokale af en lille lokal butik i stykker med et fåtal af mennesker. Jeg ser det også som mindre sandsynligt, at en terrorist benytter en online webapp til sin ugerning. Ideen som terrorist er vel netop at sløre sine spor, og det vil være rimeligt nemt for politiet at spore vedkommende via det brugte kreditkort, som er et krav ved booking gennem LuggageHero. Igen i modsætning til netop Hovedbanegården, hvor du jo ikke bliver afkrævet at identificere dig eller afgive nogen digitale fodspor.

Der er ingen tvivl om, at sikkerhed er vores fornemste opgave i LuggageHeros opbevaring af vores kunders private ejendele. Ud over at være forsikret imod tyveri, tab eller skade for op til 13.000 kr. per bagage er bagagen altid sikret med unikt fremstillede bagagesikringer, som stilles til rådighed i alle butikker. Alt det sikrer, at ingen tilgår bagagen uden tydeligt at have brudt den op.

Vi logger IP-adresser som det digitale fingeraftryk på, hvem der har brugt servicen, og vi accepterer kun betaling via verificeret kreditkort. Vores butikker har til enhver tid ret til at bede om officielt udstedt ID, at bede om indholdet i kufferten belyst eller at nægte en opbevaring. Ikke anderledes end millioner af hoteller gør hver dag for deres kunder verden over.

Så kære Ole – jeg håber, at dine bekymringer er blevet en smule mindre ved at læse mit indlæg. Hvis ikke i forhold til mit koncept LuggageHero, så forhåbentligt i forhold til, at du stadig kan bruge den gode gamle bagageopbevaring på Hovedbanegården, som du ellers troede var en saga blot.