Kommentar: Sex, straf og socialdemokratisk forbudsparti

Torben Lund: Socialdemokraternes ønske om kriminalisering af mænd, der går til prostituerede, er båret af en skøn blanding af politisk korrekthed, magtesløshed og frygt for, hvad utilfredsstillede og eventyrlystne (ægte)mænd kan finde på.

Foto: Claus Bigum
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu vil den socialdemokratiske ledelse så også kriminalisere de mænd, der får tilfredsstillet deres seksuelle behov ved at gå til prostituerede. Socialdemokraterne udvikler sig mere og mere til et rendyrket forbudsparti.

Et par eksempler:

Minimumsstraf på syv dages fængsel til mennesker, der måtte have en fiskekniv, et håndværktøj, en køkkenkniv, en spejderkniv eller en hobbykniv liggende i bilen. De komiske, men også dybt tragiske følger af dette stupide politiske arbejde har vi set i rigt mål i de seneste uger.

De konservatives forslag om forbud mod brug af burka fik helhjertet tilslutning fra Socialdemokraternes ledelse. Kun klarsynet hos Grundlovens fædre reddede os for endnu en hovedløs lovgivning.

Nu er turen så kommet til de liderlige (ægte)mænd, der afhængig af liderlighedens omfang kan se frem til et kortere eller længere ophold bag tremmer.

De socialdemokratiske døtre af dronning Victoria fremhæver altid den østeuropæiske kvindehandel for at legitimere deres kamp. Og naturligvis skal ingen kvinder eller mænd tvinges til sex imod deres vilje. Men hvorfor koncentrerer man sig så ikke om det problem? Hvorfor bruger man ikke politiets resurser på at jagte de skruppelløse mennesker, der står bag menneskehandlen.

I stedet bruges resurserne på at jagte forhutlede og syge narkomaner, på at jagte unge, der protesterer imod vores konforme samfund og på at jagte de mennesker, der forsøger at hjælpe irakiske asylsøgere fra tortur og død i det irakiske helvede, som vi selv har været med til at skabe.

Erfaringerne fra Norge og Sverige viser tydeligt, at en kriminalisering af sexkunder bringer de prostituerede fra asken i ilden. Den rimeligt åbne prostitution forsvinder, og der skabes et mørkelagt brutalt prostitutionsmiljø. Er det virkeligt en hjælp til de prostituerede?

Også de kvinder, der har valgt salg af sex som en levevej eller et supplement til at klare de daglige leveomkostninger, tvinges med et forbud imod betaling for sex til at gå endnu mere under jorden.Helt grundlæggende kunne man også stille spørgsmålet: Hvorfor må kvinder og mænd egentlig ikke tjene penge på at sælge sex? Vi accepterer, at mennesker tjener penge på deres krop i modebranchen, pornobranchen, kosmetikindustrien, sportsindustrien – alle mulige steder.
Er det virkelig samfundets opgave at forbyde mennesker at finde en levevej ved at sælge en seksuel ydelse? Liderlighed og sex er nok mere menneskelige urinstinkter end den afholdenhed og puritanisme, som religiøse og andre moralister gerne vil trække ned over hovedet på os.

Ifølge en videnskabelig undersøgelse har 14 procent af alle mænd søgt seksuel tilfredsstillelse hos kvinder mod betaling. Det er hver syvende mand, og det reelle antal er utvivlsomt meget større. Jeg har en stærk fornemmelse af, at ønsket om kriminalisering af (ægte)mænd, der går til prostituerede for at få dækket deres seksuelle behov, ikke bæres af en dybtfølt omsorg for de prostituerede. De ufrivilligt prostituerede kunne man hjælpe på talrige måder, hvis man ville. Men de forfølges tværtimod for socialt bedrageri og skatteunddragelse, og udenlandske prostituerede udvises og kastes uden skånsel i armene på deres bagmænd.

Nej – ønsket om kriminalisering af mænd, der går til prostituerede, er båret af en skøn blanding af politisk korrekthed, magtesløshed og frygt for, hvad utilfredsstillede og eventyrlystne (ægte)mænd kan finde på.

Kan nogen i øvrigt forklare, hvordan man kan kriminalisere mennesker, der køber en lovlig ydelse? Hvis man vil forbyde mennesker at købe en seksuel ydelse, er man da nødt til at gøre ydelsen ulovlig – altså gøre det ulovligt at have sex med et andet menneske mod betaling i kontanter eller naturalier. Er Socialdemokraterne klar til at kriminalisere de prostituerede?

På S-kongressen i den kommende weekend skal kriminalisering af mænd, der søger tilfredsstillelse hos prostituerede, behandles. Kongresser giver traditionelt et godt marked for prostituerede. Men de prostituerede i Ålborg går formentlig en kummerlig weekend i møde. Og for de kongresdelegerede, der alligevel ikke kan modstå fristelsen, vil det nok være klogt i år at iføre sig burka.