Kommentar: Mikkel Kessler og manglen på kvinder

For mange kommer det sikkert som en overraskelse, at Mikkel Kessler for andet år i træk er nummer et på vores liste over de aktuelt 100 største profiler. Det er nu på ingen måde helt ulogisk.

Når det handler om VM-bælter, er en professionel boksekamp selvfølgelig en enten-eller-situation, hvor taberen intet har tilbage. Men i danskernes bevidsthed var kampen mod Joe Calzaghe også en slags finale i kampen om at være den bedste supermellemvægter i verden, og selv om Mikkel Kessler tabte, sikrede han sig »en sølvmedalje«.

Mikkel Kessler er herhjemme også blevet en så populær personlighed, at han i denne sammenhæng godt kan tåle et nederlag, og der er rigtig mange herhjemme, der føler sig overbevist om, at han nok skal få og vinde en ny stor VM-kamp igen.

Mikkel Kessler er selvfølgelig også blevet nummer et igen, fordi der ikke har været nogen, der har været stærke nok til at overhale ham, og her spiller Danmarks generelt dårlige sportsår selvfølgelig ind.

Joachim Boldsen er den, vi i fællesskab på sportsredaktionen, mener, der er tættest på Mikkel Kessler, og Boldsen kan måske allerede overhale ham i næste måned, hvor der er håndbold-EM i Norge, hvor Danmark er blandt favoritterne.

EM-guld eller ej, så kan Joachim Boldsen og hans landsholdskolleger for alvor komme til at dominere toppen af listen - som vi dog først opdaterer om et år - hvis de får succes ved OL til sommer.

Til gengæld er der på nuværende tidspunkt ikke udsigt til, at OL bliver stedet, hvor ret mange andre store danske profiler bliver skabt.

Således har Team Danmark netop og åbenlyst fornuftigt nedjusteret medaljeforventningerne til OL, så målet nu er seks i stedet for otte medaljer, og faktisk er roerne Mads Rasmussen og Rasmus Qvist Danmarks i øjeblikket eneste guldfavoritter. I letvægtsdobbeltsculleren.

Udover at Mikkel Kessler igen topper listen, er det mest bemærkelsesværdige nok, at der er så få kvinder i toppen.

Således er Caroline Wozniacki eneste kvindelige islæt blandt de 29 øverste. Det skyldes selvfølgelig i høj grad, at kvindelandsholdet i håndbold har mistet sin position som nationalt samlingspunkt, og hvis man ser på medaljer-emner til OL, er det lige nu ligeledes ret svært at få øje på de oplagte muligheder hos kvinderne.

Bedste bud på en ny kvinde i top 10 på vores liste er vel Iben Tinning, der tidligere har vundet Europa Touren, og som efter at være blevet mor nu igen er begyndt at vise sig fra sin bedste side.

Og så kan det altså sagtens være, at Caroline Wozniacki inden længe bliver den første kvinde som nummer et. Det kræver måske »blot« et par gode resultater.