Jeg ønsker mig en blockchain i julegave

Media. Ina Rosen har læst digitale trendrapporter og sat kryds ved oplagte julegaveønsker. Læs om tidens mest hypede begreber.

Spørgsmålet er, om det vil klæde Ina Rosen at tage denne digitale gengivelse af blockchain om halsen. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg ønsker mig en blockchain i julegave. Sådan en i 18 karat guld med diamantvedhæng.

Jeg ser for mig, hvordan den vil hænge tungt om halsen på mig, og vedhænget vil ramme mig i solar plexus, når jeg løber ned ad gangen til næste møde. Den vil signalere, hvem jeg er. At jeg er friktionsløs at hænge ud med. Mig kan man have tillid til, det er helt sikkert. Jeg glæder mig helt afsindigt til at vise min token frem. Og så er der kryptografiske opgaver med i pakken. Det kommer vi til at hygge os med i lang tid fremover.

Artificial intelligence – jeg ønsker mig en virtuel personlig assistent, der hjælper mig til at træffe beslutninger og genopfinde mig selv. Min assistent skal være lærenem. Jeg har hørt om assistenter, der bare gør ting automatisk, men min skal simpelthen kunne mere. Det er o.k. at give en introduktion til tingene, men så skal assistenten altså selv kunne regne ud, hvad jeg har brug for, så jeg kan være på forkant. Jeg bruger alt for mange ressourcer på det, som det er i dag.

Kender I ikke også det, at lægeaftalen ligger oven i et møde, man bare ikke kan gå glip af?

I år ønsker jeg mig en kopi af mig selv. Jeg vil have en digital twin, som kan repræsentere mig. Jeg tror helst, jeg vil have en pige-tvilling, for så kan hun være helt identisk med mig og bære på alle vores biometriske data og sundhedsdata. Tænk lige på det: Hun er mig, hun tager bare alt det irriterende, mens jeg overfører det bedste til mig selv. Det kommer til at spare mig for meget smerte og besvær. Forældreintra for eksempel.

Den 3D-printer, jeg fik sidste år – altså, jeg er glad nok for den. Jeg har hørt, at Dubais magthaver har printet et helt byggeri og rejst det i strid med byggeregulativer. »Pre-legal« kalder de det. Det vil sige, at man rejser byggeriet og ændrer reglerne efterfølgende – nice.

Jeg overvejer at printe et haveskur til sommer. Pre-legal, for jeg orker ikke rigtigt det med kommunen. Men hvis jeg får en digital tvilling, er det måske en anden sag.

Men 3D er sådan lidt last year. Jeg er ved at gøre klar til en 4D-printer, så det, jeg printer, også kan tilpasse sig over tid. Så kunne haveskuret dynamisk udvide sig, efterhånden som jeg printer flere redskaber. Hvad det gør ved byggesagen, finder min tvilling ud af. Hun bruger bare vores biometriske, DNA-berigede kode, når hun interfacer med KommuneAI.

Min julegave til mig selv er en ny virkelighed. I 2018 kommer jeg til at augmente min reality med en kalorie-blocker. Jeg kommer til at blokere alle tomme kalorier; de kommer ikke til at findes i min nye virkelighed. Ude af øje, ude af sind.

Julen varer længe og koster mange penge, men det er ikke et problem for mig, for sidste år fik jeg en digital wallet med en bitcoin. Det har været gaven, der blev ved med at give. Det er bare som om, at den er toppet i popularitet, så jeg overvejer at sælge den på e-Bay, mens der stadig er nogle last movers, der vil betale. Men omvendt er jeg glad for den. Det er lidt ligesom fidget spinners.

Det’ jul, det’ cool, det’ de digitales fest

Det skete i de dage i november engang

At de første digitale trendrapporter satte hyggen i gang

Jul er gavernes fest, og vi begaves med trendrapporter i et væk. Der vanker bank, hvis man ikke er på forkant, må man forstå. Men et kig på Gartners hype cycle illustrerer, hvor langt der er fra hype til ripe.