Hvor er Karen?

Vi bringer en efterlysning: Hvis det skulle lykkes nogen at få kontakt til Sydbank-direktør Karen Frøsig – eller endnu bedre – få kommentarer til bankens seneste og ganske massive nedjustering, hører vi på Berlingske Business meget gerne nærmere.

Foto: Erik Refner. Peter Suppli Benson, Berlingske Business' nyhedschef.
Læs mere
Fold sammen

En mindre juleerkendtlighed kan forventes som tak for den første kommentar fra Sydbank-direktøren, der efterfølgende bringes på Business.dk eller i avisen.

Nu er ordknaphed en given ting for mange virksomheder, når de står med en dårlig historie, som, de ønsker, skal overses eller glemmes hurtigt. Det må de også have tænkt i Sydbank, som dog tager øvelsen et skridt længere. For Sydbank-direktør Karen Frøsig er ikke alene ordknap, men har helt gemt sig for omverdenen. Turen i strudsehullet kommer, efter at banken torsdag nedjusterede forventningerne med 500 mio. kr.

En nedskrivning på 500 mio. kr. fremtvunget af Finanstilsynet giver helt naturligt en stribe spørgsmål, som det er lige så naturligt, at den øverste direktør for en virksomhed forholder sig til i al offentlighed.

Men Sydbank-ledelsen og Karen Frøsig var ikke alene ordknappe – den lukkede helt i torsdag. Så da Berlingske Business efterfølgende henvendte sig for at få kommentarer, var svaret et rungende nej.

»Det er desværre ikke muligt i dag. Det kan jeg ikke hjælpe med,« lød svaret fra kommunikationsdirektør Eva Sand.

»Jeg vil jo gerne have et interview med en af jeres direktører. Jeg tænker, at når I lige er kommet med en nedskrivning på 500 millioner kroner, der i høj grad går udover jeres aktionærer, er det vel rimeligt nok, at I stiller op med en direktør?« forsøgte Berlingske Business-journalist Katrine Overgaard sig i telefonen til Sydbank. Det hjalp imidlertid ikke meget på talelysten.

»Jeg kan desværre ikke tilbyde dig det, du går efter. Jeg kan bare henvise til de udtalelser, vi har sendt ud i pressen,« lød svaret.

Noget må være i gære i Sydbank, når en ellers åben bankdirektør som Karen Frøsig lukker i. Hun må være presset – ikke mindst af bestyrelsen – af den nye nedskrivning, der kommer i kølvandet af en tidligere ditto. Spørgsmålet er, om den dårlige kredithåndtering i flere omgange ligefrem kan ende med at koste direktøren jobbet? Er jobbet på spil, kan det forklare den ellers uforklarlige tavshed, omend fremgangsmåden stadig ikke er den rigtige.