Finansgyser fra en insider

I et mørkt portræt af den finansielle sektor fortæller en tidligere tysk topbankmand, om hvordan det var at have kontrollen over hundredvis af milliarder, der kunne tvinger stater og EU til at handle. Læs anmeldelsen af dokumentarfilmen "Master of the Universe".

En tidligere tysk topbankmand, som udviklede finansielle masseødelæggelsesvåben, spekulerede mod stater og tjente 100.000 euro om måneden, fortæller om sit arbejdsliv i filmen "Master of the Universe", der kan ses på CPH:DOX lige nu. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dyb eftertænksomhed krydret med en pæn del af bekymring for fremtiden. Det er, hvad man sidder tilbage med efter at have set dokumentarfilmen "Master of The Universe."

En tidligere tysk topbankmand - en af de rigtig grimme slags, forstår man, som udviklede finansielle masseødelæggelsesvåben, spekulerede mod stater og tjente 100.000 euro om måneden - fortæller om sit arbejdsliv. Hvordan det var at være manden, der med kontrollen over hundredvis af milliarder i princippet kunne tvinger stater og EU til at handle.

Filmen er blandt hele tre film, der omhandler skårene efter finanskrisen, og netop nu bliver vist på den københavnske filmfestival CPH:DOX.

Det er en meget personlig beretning, som er yderst elegant filmet. Hele interviewet foregår i et forladt bankhovedsæde i en skyskraber i Frankfurts finansielle centrum, og den giver et unikt indblik i bankverdenens mest fascinerede huler.

Den nu selvstændige Rainer Voss beretter om det enorme arbejdspres, som han accepterede i bytte for både millioner, rejser og et liv i overhalingsbanen.

Men det er værd at høre efter hans budskaber. For perspektiverne i dokumentaren er skræmmende, for Rainer Voss er dybt bekymret for fremtiden, for den bundløse krise og for risikoen for, at det sker igen.

"Hvad er det næste, der sker, at Frankrig falder - og så er vi game over", lyder den dystre forudsigelige fra den troværdige og nu også ansvarlige bankmand.

Jo, filmen, der kører i Empire Bio den 15. november, er bestemt værd at se for både finansfolk, men også for almindeligt interesserede danskere, som gerne vil være lidt klogere på de fascinerende mekanismer og mennesker, der fik så meget magt.

Læs mere om filmen på CPH:DOX.

Filmen Master of the Universe blev set og anmeldt af Berlingske Business' finansredaktør Peter Nyholm.