Et selskab uden leder – går det?

Det er et »no go«, hvis man spørger enhver ledelsesekspert. For hvordan skal en stor virksomhed dog klare sig uden en koncerndirektør i spidsen? Hvem skal afstikke kursen, og hvem skal finde den nihalede pisk frem, når det indimellem bliver nødvendigt, hvis man ikke har en topchef?

Peter Suppli Benson. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Alligevel valgte endnu en stor dansk virksomhed, NKT, tidligere på ugen at skille sig af med sin mangeårige topchef, Thomas Hofman-Bang, og valgte i stedet for en frisk erstatning for ham – ingenting!

I stedet for at ansætte en ny topchef blev det besluttet, at NKTs selskaber fremover skal klare sig selv med hver deres direktør – og have en tættere relation til bestyrelsesformand Jens Due Olsen.

Det ligner efterhånden en mindre dansk ledelsesgrille, at man kan klare sig uden en topchef. GN Store Nord har således ageret på tilsvarende vis i flere år, og det interessante er, at modellen dér tilsyneladende virker. Her har de to store enheder, GN Resound og GN Netcom, hver deres direktør, og fakta er, at selskabet netop har leveret de bedste væksttal i syv år og er i god gænge efter flere udfordrende år.

I NKT gjorde Thomas Hofman-Bang selv meget ud af at fortælle, at han støtter beslutningen, da den koncerndirektørløse model blev præsenteret tidligere på ugen. Efter sidste års salg af selskabet Flexibles har NKT en størrelse og organistorisk udformning, hvor koncernløsningen ikke længere blev anset for optimal, lyder argumentationen.

Men uanset, at modellen tilsyneladende virker i GN Resound og nu skal afprøves i NKT, ændrer det ikke ved, at enhver virksomhed har behov for klare linjer og beslutningsgange og en person til at have det sidste ord. Derfor bliver bestyrelsesformanden endnu vigtigere i de selskaber, som vælger den nye model.

Det bliver uhyre interessant at følge, hvordan NKTs formand, Jens Due Olsen, vil udvikle sin rolle i NKT-bestyrelsen. Skal han være en slags skyggedirektør, eller vil magten virkelig ryge ud i næste led af fødekæden? Tilbage står, at formanden skal være endog særdeles godt inde i detaljerne, men at det heldigvis kan lykkes.