Energiselskaber sikrer hurtigt bredbånd

Foto: Simon Læssøe. Regulering er ikke vejen frem, hvis danskerne skal have hurtigt internet, mener dagens debattør.
Læs mere
Fold sammen

Hver dag sikrer forbrugerejede energiselskaber, at flere danskere har en digital infrastruktur i verdensklasse. Og nu har energiselskaberne besluttet at arbejde hen imod en åbning af deres fibernet.

Derfor virker det besynderligt, at Jesper Hansen fra Telenor 20. juli efterlyser mere regulering, fordi han tvivler på, at selskaberne åbner deres fibernet. Både SE, Eniig og senest Nord Energi har meddelt, at de åbner deres fibernet i 2018.

Andre selskaber går samme vej, når de praktisk er klar – så det også bliver en succes for kunderne. Det er jo dét, det hele handler om: Hvordan vi hurtigst og bedst får ny infrastruktur og flere valgmuligheder ud til danskerne.

Det gør vi ikke ved, at det offentlige udfører opgaven eller med stram regulering af private aktører.

Den holdning har Telenor også delt, og derfor studser jeg over, at Telenor nu pludselig har en anden overbevisning. I hjemlandet Norge mener Telenor i øvrigt, at regulering af fibernettet er en fejl, som vil lede til langsommere udbygning af det norske fibernet. En holdning som Telenors europæiske brancheorganisation ETNO deler. Det er energibranchen enig i – også i Danmark.