Debat: Er Mc-Kinney Møllers magt overvurderet?

Erhvervskommentator Jens Chr. Hansen mener, at den snart 98-årige Mc-Kinney Møllers magt er markant overvurderet. Er du enig?

Erhvervskommentator Jens Chr. Hansen mener, at den snart 98-årige Mc-Kinney Møllers magt er markant overvurderet. Er du enig? Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ingen over og ingen ved siden af A.P. Møller – Mærsk i dansk erhvervsliv. Berlingske Nyhedsmagasins Magtanalyse 2011 vidner om, at selskabet fortsat formår at sætte dagsordener og har enorm indflydelse på dansk økonomi.

Således er koncernchefen, bestyrelsesformanden og hovedaktionæren i A.P. Møller – Mærsk Danmarks tre mest magtfulde erhvervsfolk.

Men når det gælder Mærsk Mc-Kinney Møller, så mener Berlingskes erhvervskommentator Jens Chr. Hansen, at den snart 98-årige Mc-Kinney Møllers magt er markant overvurderet.

"Nok kan det tænkes, at ledere fortsat skeler en anelse til, hvad Mc-Kinney Møller nu måtte mene om dette eller hint, og nok kan det tænkes, at det giver et lille sug i maven, når selv fremtrædende erhvervsfolk iført deres stiveste puds står skulder ved skulder med den gamle reder ved officielle højtideligheder, som åbningen af Operaen, kongelige begivenheder eller andet hvor man er placeret efter rang i det officielle hierarki. Men egentlig magt og indflydelse på milliardinvesteringerne i Mærsk, beslutningen om det grønne image samt hele gruppens kulturskifte, nej, det tror jeg faktisk ikke Mc-Kinney Møller har indflydelse på. Møller-magten er klart for nedadgående," skriver Jens Chr. Hansen på sin blog.

Er du enig i den vurdering?