De forbudte temaer

Ligesom i mange af de små hjem er der også i erhvervslivet to sider. En lys side og en mørk side. Det pæne og glansfulde billede udadtil og det mere dystre bagved gardinerne.

Josef Ackermann er som tidligere formand for forsikringsselskabet Zürich midtpunkt i den tragiske sag om finansdirektørens selvmord. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALENTIN FLAURAUD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheder er ikke – som mange tror – mekaniske maskiner, men befolket af mennesker i toppen af systemet, som (også) laver fejl, mobber hinanden, forelsker sig, hader hinanden, snyder og bedrager og misbruger hierarkiet til at holde på magten, holde andre nede eller mase nogle tredje.

Tre eksempler på det seneste fra det virkelige liv viser et lille udsnit af de mørke sider.

I Schweiz er den helt store skandale, at formanden for det globale forsikringsselskab Zurich Insurance Group, Josef Ackermann, har trukket sig efter, at finansdirektøren har begået selvmord og i et afskedsbrev nævnt Ackermann med navn. Hvad der helt præcist er foregået, og hvad der står i brevet, er endnu ikke klart, men det ligger i antydningerne, at Ackermann har presset sin finanschef til at gå i døden. Ackermann er en af Europas mægtigste erhvervsledere som tidligere topchef i Deutsche Bank.

I amerikanske Google har der bag kulissen udspillet sig et klassisk trekantsdrama. En produktionsdirektør i Google har haft et forhold til en markedsføringschef i Google. Det er i sig selv ikke så opsigtsvækkende, men når det samtidig viser sig, at også medstifteren af Google, Sergej Brin, har haft et forhold til selvsamme markedsføringsdirektør, ja så får det konkrete konsekvenser. Amerikanske medier skriver, at produktionsdirektøren pludselig følte anledning til at forlade Google og søge nye udfordringer i et kinesisk mobilselskab.

I Danmark er familievirksomheden Pihl & Søn netop gået konkurs. Der er flere ansvarlige, men flere peger på, at ingen turde tage det endelige opgør med Pihl-koncernens overhoved igennem flere årtier, Søren Langvad, før det var for sent.

Fælles for disse tre meget forskelligartede sager er, at personlige relationer internt i virksomhedernes top har spillet en afgørende rolle og fået konkrete konsekvenser for virksomhederne. Det er »de forbudte temaer« som er så pokkers svære at håndtere. Som burde håndteres på linje med produktion, forskning, regnskaber, budgetter og så videre. Men sjældent bliver håndteret, før det er for sent.