Berlingske Opinion opruster på politik

Jarl Cordua skifter fra Altinget til Berlingske. Samtidig gør Berlingske klar til at skrue op for podcasten »Cordua & Steno« under folketingsvalget.

»Berlingske har et stærkt brand som hovedstadens borgerlige avis, og det håber jeg at bidrage yderligere til,« siger Jarl Cordua, der fra 1. august vil skrive en fast søndagsanalyse i Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Opinion styrker redaktionens fokus på dansk politik med flere analyser og kommentarer.

Målet er at befæste avisens position som Danmarks suverænt stærkeste platform for borgerlig idédebat og også slå fast, at Berlingske er uundværlig for enhver politisk interesseret dansker.

Berlingske har i forvejen landets stærkeste politiske redaktion og den højt respekterede Bent Winther som politisk analytiker. Tanken er, at avisens debatredaktion parallelt hermed vil skrue op for analyse og debat om dansk politisk.

Fra 1. august vil den liberale politiske kommentator Jarl Cordua hver søndag skrive en analyse i Berlingske.

Cordua har hidtil skrevet hos Altinget, men det er slut nu.

»Jarl Cordua er en af landet mest velinformerede iagttagere af dansk politik, og hans klart deklarerede ståsted giver hans tekster ekstra perspektiver og kvaliteter. Cordua har den sjældne evne at kunne skyde skarpt med både meninger og analyser. Derfor er vi glade for at gøre ham til et mere eksklusivt Berlingske-navn nu,« siger Berlingskes debatredaktør, Pierre Collignon.

»Berlingske har et stærkt brand som hovedstadens borgerlige avis, og det håber jeg at bidrage yderligere til. Jeg glæder mig til rollen, hvor jeg hver søndag giver Berlingskes læsere mit syn på dansk politik med god plads til at komme bag om de politiske beslutninger og begivenheder og afdække magtforhold, motiver, årsagssammenhænge og vigtige relationer på Christiansborg,« siger Jarl Cordua, som også er en fast stemme i »Besserwisserne« på TV 2 News.

Berlingske har i forvejen en bred portefølje af politiske kommentatorer, som skriver fast i avisen – blandt andre Amalie Lyhne, Søren Pind, Anne Sofie Allarp, Mogens Lykketoft, Per Stig Møller, Johanne Thorup Dalgaard, Michael Kristiansen, Peter Kurrild-Klitgaard, Ole P. Kristensen, Ali Aminali, Ditlev Tamm og Christian Egander Skov.

Jarl Cordua skriver i forvejen politiske kommentarer i Berlingske, hvor han også producerer podcasten »Cordua & Steno« sammen med sin makker, Torben Steno. Podcasten, der markedsføres som »Danmarks eneste borgerlige debatprogram«, har eksisteret siden 2011, først på Radio24syv og nu Berlingske.

Programmet har en trofast følgerskare, og det er besluttet, at Berlingske vil sætte kadencen op i udsendelserne, når det næste folketingsvalg udskrives. Så vil »Cordua & Steno« sende hver dag frem for hver torsdag som i dag.

»Vi glæder os til hver formiddag at diskutere dagens nyheder og målinger. Vi vil også hver dag invitere en gæst for at debattere valgets største temaer i dybden,« siger Torben Steno.