Bare fordi babyboomerne hellere vil spille golf end arbejde...

Brugerne på berlingske.dk vil af med efterlønnen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at Københavns børne- og ungdomsborgmester, Anne Vang (S), fik  en røffel af overborgmester Frank Jensen (S) og Socialdemokraternes gruppeformand på Christiansborg, Carsten Hansen, for sit ønske om at afskaffe af efterlønnen.

Men her på Berlingske.dk er der fuld opbakning bag brugerne.

Læs også: S-borgmester: Afskaf efterløn
Læs også: Frank
J. sætter borgmesterkollega på plads

Trine Nebel Schou mener, at en gradvis afskaffelse af efterlønnen, er nødvendig for at sikre den fremtidige velfærd:

- Hvis efterlønnen tages som et udtryk for velfærdssamfundets goder, og hvis man gerne vil have velfærdsgoder bevaret som koncept, så er vi nødt til at graduere efterlønnen for at udfase den over en årrække. Alt andet udhuler velfærden på sigt, fjerner arbejdsduelige borgere fra arbejdsmarkedet og skatteindtægter for samfundet.

Læs også: Vælgerne klar til efterlønsreform

Også Claus Poulsen mener, at efterlønnen har udtjent sit formål og i dag kun har en negativ effekt på samfundet:

- Efterlønnen virker modsat i forhold til, hvad der er brug for i dag og i fremtiden. Desuden er ordningen dyr for samfundet og for længst forældet. Det kan kun gå for langsomt med at begynde en udfasning.

Morten Gleerup er enig:

- Ideen med velfærdsstaten var oprindeligt, at Staten skulle hjælpe folk, der ikke var i stand til at klare sig selv. Men efterhånden er velfærdsstaten blevet lig med serviceydelser til middelklassen.

- Og det er især folk over 50 år, som drager nytte af det og som udnytter systemet.
Det kan ikke være rigtigt, at unge mennesker skal betale så meget i skat, bare fordi en flok fra babyboomergenerationen hellere vil ud og spille golf end arbejde.

Deltag i debatten: Skal efterlønnen fjernes?

Andre mener, at man i stedet bør skære i SU'en, afskaffe børnetilskudet eller sørge for, at unge, der stadig kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet ikke tildeles førtidspension.

Thomas Rasmussen skriver:

- Som Arbejdskommissionen foreslog, så skal man istedet reducere den alt for høje SU som bliver misbrugt af raske og dovne studerende som er alt for længe om at færddigøre deres studier!

Flere af de ivrige debattører mener dog ikke, at debatten kan proppes ned i en firkantet "skal/skal-ikke kasse:

- For og imod efterløn? Hvorfor disse firkantede udmeldinger? Der er brug for smidige og individuelt afpassede muligheder for gradvis aftrædelse fra arbejdsmarkedet!, mener Timme Ørvad.

Hvad mener du? Deltag i debatten: Skal efterlønnen fjernes?