Årets kronikker (3/3)

Berlingske Tidendes debatredaktion har udvalgt 10 af årets kronikker. Her er redaktionens valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

4. Konservatismens ti bud
Politik er ikke kun at ville. Man skal ville noget, og man skal turde vælge. »For mig kan kernen i politik derimod udtrykkes i disse tre ord: værdier, visioner og vilje,« skriver de Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller op til partiets landsmøde i weekenden.
Læs hele kronikken

3. Partiet som drømme er gjort af
Ny Alliance er et parti, som i ekstrem grad i sin indretning og lancering har forstået at drage konsekvenserne af, at politik i medierne mere handler om historien om sagen end om sagen.
Læs hele kronikken

2. Forbyd boksning
Hvis man er til fodbold og en af spillerne falder om på grund af en hjerneblødning, tilkalder dommeren straks en ambulance. Hvis man er til boksning, begynder dommeren at tælle til 10. Det er ikke et spørgsmål om hvis, men om hvornår næste bokser falder om med en hjerneblødning – og dommeren begynder at tælle til 10. Det må ikke ske.
Læs hele kronikken

1. Yallahrup styrer
»Yallahrup Færgeby« har sat sindene i kog, og afsnittene får mange skældsord med på vejen. Men kan julekalenderen ikke bruges til noget positivt, nemlig at tage hul på et stort problem – den manglende integration?
Læs hele kronikken