Årets kronikker (2/3)

Berlingske Tidendes debatredaktion har udvalgt 10 af årets kronikker. Her er redaktionens valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

7. Vågn op! Vesten står for civilisation
Den første gang jeg var til en forsamling som denne, var i november 2005 på Krasnapolskyhotellet i Amsterdam. Jeg var inviteret til en konference om mediedækning af islam, og i den forbindelse blev »Submission« vist. Submission er en kortfilm, jeg lavede med Theo van Gogh. Som mange af jer ved, blev han slået ihjel af en muslim på grund af filmen.
Læs hele kronikken

6. De syv dødssynder
De syv dødssynder repræsenterer en dyb viden om menneskelivet, dets fristelser og konsekvenser. De udgør en kompleks psykologi. Og selv om syndsbegrebet er umiddelbart fremmed for en moderne dansker, så har det aflejret sig som en målestok, et reaktionspotentiale, i bevidstheden eller hjertet, om man vil.
Læs hele kronikken

5. Den globale mundkurv ligger klar
Under karikaturkrisen kom ytringsfriheden under pres på to fronter: voldstrusler fra religiøse ekstremister på den ene side og misforstået overtolerance af mener og hviser på den anden. Naser Khader frygter, at det samme er ved at ske nu, da adlingen af Salman Rushdie har sat de religiøse sind i kog. Hvorfor skal religiøse følelser nyde en særlig respekt og beskyttelse?
Læs hele kronikken