Årets kronikker (1/3)

Berlingske Tidendes debatredaktion har udvalgt 10 af årets kronikker. Her er redaktionens valg.

Tegning: Lars Andersen Fold sammen
Læs mere

10. Jagten på den gode energi
For Anne Skare og Liselotte Lyngsø gælder det bl.a. om at have det sjovt, tjene mange penge og gøre verden til et bedre sted at være. Deres succeskriterier er simple, men de virker. Det kan godt være, at de ikke altid når alt, men de får god energi ud af langt de fleste dage, og de er næsten altid stolte af det, de laver. Næsten, for der skal være plads til at lave fejl og blive klogere.
Læs hele kronikken

9. Hvorfor opbevare afviste asylsøgere i lejre?
Hvor længe kan Danmark opbevare og fastholde afviste asylsøgere i en lejrtilværelse i flygtningecentrene? Der er intet i lovgivningen, der hindrer, at vi kan give nogle af de familier, der vil være i stand til at forsørge sig selv, tilladelse til at bo udenfor centrene. Det er ikke nødvendigt at ride principperne så konsekvent, at nægtelse af opholdstilladelse altid skal indebære, at asylsøgere begrænses til at leve i asylcentre i 10-15-20 år.
Læs hele kronikken

8. Ikke mere kultur i aften
Kulturstoffet kommer fra nu af til at spille en endnu mere ensom rolle på DRs sendeflade. Det er forstemmende at være vidne til. Der er gået »Hokus Krokus« og »Aftenshow« og anden TV2-efterligning i DR, skriver forlagsdirektør Johannes Riis, som vi har bedt holde en båltale om DR.
Læs hele kronikken