Rørt Pernille Blume og kæreste vinder begge medaljer: »Overvældende at have den oplevelse sammen«

Med mindre end ti minutters mellemrum lykkedes det Pernille Blume og hendes kæreste, franske Florent Manaudou, at vinde hver deres OL-medalje i 50 meter fri.

»Wow, det er så inspirerende og så overvældende at have den oplevelse sammen,« fortæller Pernille Blume. Natten til søndag dansk tid snuppede både hun og kæresten OL-medaljer i svømmedisciplinen 50 meter fri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intet mindre end to OL-medaljer i svømmedisciplinen 50 meter fri skal med Pernille Blume hjem.

Da det natten til søndag dansk tid lykkedes det danske svømmehåb at snuppe en bronzemedalje i favoritdistancen, stod hendes kæreste klar til at tage imod hende på bassinkanten.

Franske Florent Manaudou havde mindre end ti minutter forinden vundet sølvmedalje i præcis samme disciplin.

Det vindende svømmepar udvekslede et langt kram og adskillige kys, og det var en tydeligt rørt Pernille Blume, der kæmpede med at finde ord efterfølgende.

»Det er fantastisk. Han har været til tre OL og har vundet medalje hver eneste gang. Han har været ude af sporten i tre år, men er kommet tilbage. Og nu står han som nummer to. Wow, det er så inspirerende og så overvældende at have den oplevelse sammen,« sagde Blume kort efter finalen, hvor hun også fik fortalt, at hun er »vildt glad og taknemmelig« for sin egen placering.

Blume, som vandt guld i disciplinen ved OL i 2016, kom nemlig skidt fra start, men fik kæmpet sig tilbage til tredjepladsen.

Parret mødte hinanden for første gang under OL i London i 2012, hvor Manadou svømmede sig til guldmedaljen i 50 meter fri.

Men det var først i 2019, da de begge trænede i Tyrkiet, at de to stjernesvømmere fandt melodien.

»I syv år gik jeg bare og tænkte: »Han bliver aldrig min – men han er dæleme lækker at se på, og han virker rigtig sød!”,” sagde Pernille Blume om Florent Manaudou sidste sommer i podcasten »Rejsen« på Heartbeats.

I dag bor parret sammen i Marseille i Frankrig, hvor de begge svømmer for klubben CN Marseilles.