Mørkøv har manglet sin makker: Måtte træne parløb alene

Michael Mørkøv har ventet i en uge på, at parløbsmakker Lasse Norman skulle blive færdig med holdforfølgelse.

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv har sammen fejret store trumfer i parløb. Her er de på podiet efter at have vundet VM i Berlin i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som navnet antyder, skal der to cykelryttere til at køre parløb. Men den ene del af den danske OL-duo, Michael Mørkøv, har trampet rundt på cykelbanen i Japan i en uge uden sin makker.

Lasse Norman Hansen var til og med onsdag helt opslugt af sin rolle på 4000-meterholdet. Så Mørkøv har manglet en at træne med.

»Lasse var optaget, men jeg synes selv, det er gået rigtig godt, og det blev bekræftet i dag (fredag), da vi for første gang var på banen sammen. Vi kørte en rigtig god træning og er præcis, hvor vi skal være,« siger Michael Mørkøv.

Den 36-årige Quick-Step-rytter og den syv år yngre OL-medaljesluger har vist sig som en nærmest perfekt kombination i parløbsdisciplinen.

Med Mørkøvs kølige overblik og Normans enorme mængde kræfter har Danmark en klar kandidat til endnu en medalje i parløb, efter at Amalie Dideriksen og Julie Leth fredag viste vejen.

Og Mørkøv og Normans blik er udelukkende rettet mod guldet.

»Alle de løb, som Lasse og jeg har kørt sammen internationalt, har vi vundet. Det gælder både EM og VM. Vi kan simpelthen ikke sætte en målsætning, der er lavere,« siger Michael Mørkøv.

I løbet af en sæson er der ikke mange muligheder for at træne sammen, men det danske par kan efterhånden bryste sig af et temmelig langt samarbejde.

Tidligere brillerede de især på seksdagesbanerne om vinteren, inden de i de senere år har arbejdet målrettet frem imod OL-parløbet.

»Jeg kørte det første seksdagesløb med Lasse, lige efter at han var blevet olympisk mester i London i 2012.«

»Så vi har kørt rigtig meget sammen og har også en tendens til, at når vi kommer ind på banen og kører et par skift, så sidder den lige i skabet,« siger Michael Mørkøv.

Lasse Norman Hansen var dybt skuffet, efter at det i onsdags »kun« blev til sølv i holdforfølgelsesløbet.

Men han forsikrer, at hovedet er tømt for negative tanker, og han er klar til en ny jagt på det eftertragtede OL-guld.

»Det er ikke noget, jeg ikke har prøvet før. Jeg hviler ret meget i det efterhånden, og jeg ved, at Michael og jeg har en god chance.«

»Selvfølgelig var jeg skuffet forleden, men det handlede om, at man kører en finale, hvor man vinder guld og taber sølv.«

»Lige siden jeg kørte over målstregen, har jeg været endnu mere sulten efter de her guldmedaljer, som vi sigter efter,« siger Lasse Norman Hansen.

/ritzau/