Mathias Gidsel får stor hæder efter flot OL-turnering

OL-turneringens mest værdifulde håndboldspiller var danske Mathias Gidsel, har IHF vurderet.

Franskmændene gik hårdt til Mathias Gidsel i OL-finalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tatyana Zenkovich/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden han fik debut sidste år har Mathias Gidsel taget håndboldlandsholdet med storm – og nu får han mere hæder.

Den 22-årige højreback er af Det Internationale Håndboldforbund (IHF) blevet kåret som OL-turneringens mest værdifulde spiller.

Det oplyser forbundet på Twitter, hvor det fremgår, at Mikkel Hansen er blevet udtaget til turneringens all star-hold.

Mathias Gidsel scorede undervejs i OL-turneringen 46 kasser og var afgørende for Danmark i flere af kampene frem mod finalen mod Frankrig, hvor det endte med nederlag og sølvmedaljer.

I begyndelsen af turneringens sidste kamp blev han kuet en smule af den benhårde franske fysik, men kom godt efter det i anden halvleg.

I finalens slutfase fik Mathias Gidsel bolden i Danmarks jagt på et uafgjort resultat, som kunne sende kampen i forlænget spilletid. Han lavede dog en fejlaflevering, og så scorede Frankrig til kampens resultat 25-23.

Det fjernede dog ikke indtrykket af en flot turnering, og Gidsel var da heller ikke tynget af sin fejl, da han efter opgøret satte ord på den.

»Jeg er mere stolt over, at jeg tog ansvaret.«

»Jeg gjorde noget, og jeg kunne også bare have spillet bolden videre til Mikkel Hansen og sagt: »Værsgo – så må du klare den,« sagde han.

Mathias Gidsel fik landsholdsdebut i en EM-kvalifikationskamp mod Finland i november sidste år og scorede tre mål. Den indsats og præstationerne hjemme i GOG gav ham en plads på VM-holdet i januar.

Han entrerede på den helt store scene med ti scoringer mod Bahrain i VM-premieren og fortsatte under hele slutrunden i Egypten med at imponere det danske håndboldpublikum.

Under OL har han igen været flyvende og blev turneringens næstmest scorende spiller efter Mikkel Hansen, der nettede 61 gange.

/ritzau/