Rival bryder sammen på live-tv: 'Jeg kan ikke'

 

Stemmen bævrede, og tårerne trillede.

Et kæmpe chok ramte sportsverdenen, da det søndag aften kom frem, at legenden Kobe Bryant på tragisk vis var omkommet i en helikopterulykke Californien. Blandt de berørte var en af stjernens store rivaler.

Basketballtræneren Doc Rivers har nemlig kendt Kobe Bryant i rigtig mange år, da han først som spiller i 90'erne og siden cheftræner for flere hold stod over for Bryants Los Angeles Lakers.

Søndag aften dansk tid stod han så foran pressen, inden han skulle sende sit mandskab ind til et opgør mod Orlando Magic.

Her stod han først i mange sekunder med tårer i øjnene, inden han forsøgte at fremstamme nogle ord.

»Jeg ved ikke rigtigt...jeg har ikke så meget at sige. Nyheden er forfærdelig for alle, der kendte ham. Jeg har kendt ham længe. Han betyder naturligvis utrolig meget for mig. Han var sådan en god modstander. Det er det, man vil have i sport. Han havde en meget særlig dna, som kun få udøvere har.«

»Jeg lærte ham sjovt nok bedre at kende, efter han stoppede karrieren...øhm...det er svært det her.«

Doc Rivers var blandt andet manden, der stod i spidsen for Boston Celtics, der to gange mødte Kobe Bryant og Los Angeles Lakers i NBA-finalerne - i 2008 og 2010.

Derfor har de to også en helt særlig historie som evige rivaler.

»Han berørte så mange mennesker. Bare det at se på mine unge spillere og se, hvor berørte de er. De kendte ham ikke engang.

»Beklager, men jeg har ikke så meget at sige. Jeg bliver nødt til at gå ned og tale med et hold inden en kamp og fortælle dem, at de skal spille. Og det kan jeg ikke,« sagde Dov Rivers.

Kort tid efter den tragiske nyhed chokerede alle, blev det bekræftet, at basketballlegendens 13-årige datter, Gianna Maria, også var blandt de omkomne.

Sidenhen er yderligere fire personer blevet identificeret i ulykken, hvor i alt ni personer var ombord.