OL-medaljevindere går sammen i ny sejlsportssatsning

Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen forsøger sig sammen i den olympiske mixklasse Nacra 17.

Foto: Søren Wiegand

Sejleren Allan Nørregaard vandt OL-bronze i 49er i 2012. Fire år senere gjorde Katja Salskov-Iversen det samme i kvindevarianten 49erFX.

I den kommende tid er de to succesrige sejlere i samme båd, når de går sammen i den olympiske mixklasse Nacra 17.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, har store forventninger til den nysammensatte duo.

»Katja og Allan er på mange måder et oplagt match. Det er to verdensklassesejlere, der har vist, at de kan præstere, når presset er allerstørst.«

»Og de har samtidig vist lovende takter i deres foreløbige træninger. Derfor er det en konstellation, der i høj grad er værd at teste, og jeg forventer, at de relativt hurtigt vil kunne sejle sig op på et internationalt niveau,« siger Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.

Allan Nørregaard var i 2016 med ved OL i Rio de Janeiro i Nacra 17. Her sejlede han sig til en 12.-plads med sin daværende makker, Anette Viborg Andreasen.

Nu forsøger han sig altså med Katja Salskov-Iversen. Foreløbig skal samarbejdet testes frem mod EM i maj. Hvis alt går vel, kan satsningen fortsætte med OL om halvandet år som det store pejlemærke.

I forvejen har Danmark en Nacra 17-besætning i international klasse i form af Lin Ea Cenholt og Peter Lübeck, der sidste år vandt EM-bronze og blev nummer fire ved VM.

/ritzau/