Norsk skilegende scorer kassen: Tjente 12 mio. på en halv time

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aksel Lund Svindal var lynhurtig ned af pisterne, men han er endnu hurtigere, når det kommer til at tjene en skilling.

Det viste den tidligere norske alpin-konge torsdag på Oslos børs. For da videokonference-virksomheden Pexip havde første dag på børsen, gik det amok. Aktiekursen gik på en halv time fra 63 norske kroner til 91,70 norske kroner.

Og sådan en kursstigning forgylder Aksel Lund Svindal og hans far, der for en uge siden ejede hele 632.000 aktier i firmaet.

Dermed scorede de en lynhurtig gevinst på hele 12 millioner danske kroner på den børsnotering, skriver norske Finansavisen.

Dermed har Aksel Lund Svindal lige nu aktier for omkring 71 millioner danske kroner bare i Pexip, hvoraf de 41 millioner er ren gevinst. Og det gør naturligvis også hans far glad.

»Dette er en 'case', som vi og særligt Aksel har fulgt gennem mange år. Vi har købt mange aktier jævnligt over tid, netop fordi udviklingen har været god, og det er venlige folk i firmaet. Ud fra dette er gevinsten god, da vi tidligt ude med at investere i selskabet,« har Bjørn Svindal sagt til Finansavisen.

Det har far Bjørn helt ret i, for han og sønnen har været med i Pexip i mange år, og de kom ind kort efter etableringen i slutningen af 2011. Dermed var Aksel Lund Svindal altså også en forretningsmand, mens han fløj ned af alpinpisterne overalt i verden.

Og det er altså ikke stoppet med succeshistorierne, siden Aksel Lund Svindal i februar 2019 satte skiene i skuret. En vanvittigt flot karriere med blandt andet to OL-guldmedaljer er blevet til en fornem guldgrube på aktiemarkedet.