Marcel Hirscher vinder World Cuppen i slalom

Marcel Hirscher kan for sjette gang i karrieren kalde sig vinder af World Cuppen i slalom.

Marcel Hirscher vandt for nylig VM-guld i slalom. Tirsdag tilføjede han så endnu en slalom-titel til sit cv, da han vandt World Cuppen på trods af et magert resultat i Stockholm. Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det østrigske slalomfænomen Marcel Hirscher kan tilføje en ny titel sit cv.

Tirsdag vandt han officielt World Cuppen i slalom i denne sæson, da han ved et city event på Hammarbybacken i Stockholm kvalificerede sig til kvartfinalen. Dermed kan han ikke længere hentes i slalomkonkurrencen i denne sæson.

Under traditionelle World Cup-løb i slalom køres der to gennemløb, men ved afdelingen i Stockholm deltog 16 af de bedste slalomkørere i et knockoutformat.

Da Hirscher sendte franskmanden Victor Muffat-Jeandet ud i ottendedelsfinalen, var World Cup-titlen i slalom sikret for tredje år i træk og for sjette gang i alt.

Dermed gjorde det ikke noget, at han efterfølgende røg ud i kvartfinalen til schweizeren Ramon Zenhäusern, der endte med at vinde afdelingen i Stockholm.

Inden Hirschers exit var franskmanden Clement Noël, der var Hirschers nærmeste konkurrent i den samlede slalomstilling, slået ud i ottendedelsfinalen.

Så sent som i søndags vandt Hirscher VM-guld i slalom for tredje gang i karrieren.

World Cup-titlen i slalom bliver formentlig ikke Hirschers eneste i denne sæson. Han ligger også klart i front af i storslalom og i den samlede World Cup-stilling.

/ritzau/