Hvem var Kobe Bryant?

 
0

Hele verden sørger lige nu over Kobe Bryant, der i en alder af blot 41 år er omkommet i en tragisk helikopterulykke i Calabasas, Los Angeles.

Men måske er du ikke den store sportshaj og ved derfor ikke, hvem han egentlig var og er kendt for. Bliv klogere lige her.

Kobe Bryant er en af de største navne i amerikansk basketball gennem tiderne og spillede i hele sin karriere for klubben Los Angeles Lakers fra 1996 til 2016.

Han er er bredt anerkendt som en af de bedste spillere i NBA nogensinde og er den fjerde mest scorende spiller i NBA's historie med sine 33.543 point.  

Han nåede i alt at spille 1346 kampe og vandt i alt fem NBA-mesterskaber.

Kobe Bryant kom direkte fra high school til NBA og blev i 1996 draftet af Charlotte Hornets som nummer 13.

I løbet af sin 20 år lange karriere kreerede han et hav af store højdepunkter. Udover de fem mesterskabet vil han blandt andet også blive husket for en helt særlig kamp.

Den 22. januar 2006 eksploderede Kobe Bryant nemlig, da han i enkelt kamp mod Toronto Raptors scorede hele 81 point. Det er næstmest gennem tiderne efter Wilt Chamberlain, som scorede 100 point i 1963.

Derudover var Kobe Bryant også med på USA's landshold, da de i 2008 og 2012 vandt OL-guld.

Kobe Bryants store betydning blev for alvor også tydelig, da han i sin sidste sæson tilbage i 2015/2016 blev hyldet i samtlige arenaer på en vaskeægte afskedsturné.

Legenden sluttede således også af med et brag, da han i sin sidste NBA-kamp nogensinde scorede 60 point mod Utah Jazz og førte Lakers frem til sejr.

Efter sit stop har Kobe Bryant blandt andet gjort sig bemærket med kortfilmen 'Dear Basketball', der er en animation, som kort skildrer hans liv og karriere i basketball-branchen. For den vandt han en Oscar.

Kobe Bryant blev i 2001 gift med Vanessa Laine Bryant, og de nåede at få fire børn sammen.

Natalia Diamante Bryant på 17, Gianna Maria-Onore Bryant på 13, Bianka Bella Bryant og Capri Kobe Bryant på blot syv måneder.

Kort tid efter, den tragiske nyhed kom frem, blev det bekræftet, at legendens 13-årige datter, Gianna Maria, var blandt de omkomne i helikopterulykken.

Kobe Bryant blev 41 år gammel.