Dansker i gang med vildt projekt - fanget i voldsomt vejr

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At gennemføre et triatlon er i sig selv hårdt.

Danske Anders Hofman har dog taget udfordringen op. Og samtidig taget den til et helt særligt niveau. For han er lige nu i gang med at gennemføre det på Antarktis.

'Project Iceman' hedder turen, der altså indebærer 3,9 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometers løb. De første to dele er gennemført, men voldsomt vejr har givet udfordringer til det marathon, som danskeren lige nu er i gang med at løbe.

'Anders løber med en gennemsnitsfart på tre kilometer i timen,' lød det i en opdatering den 24. februar, og det blev værre forhold for danskeren.

'Nu fanget i en snestorm i mørket, men Anders bliver ved med at bevæge sig,' skrev teamet omkring Anders Hofman.

Klokken 01.49 lokal tid måtte han og holdet dog holde pause, da snestormen for alvor blussede op. Både Anders Hofman og resten af teamet søgte ly i nogle sikre skure, mens vinden i den grad tog til.

Da det var værst, lød meldingen, at det blæste med intet mindre end 50 kilometer i timen, men flere gange blev der dog forsikret om, at holdet havde det godt.

'Anders er okay hvad forholdene angår, men han er bekymret, da hans krop gør ondt, da den er begyndt på restitueringsprocessen. Han vil gerne fortsætte, ligeså snart det er sikkert nok i forhold til vejret,' lød det i en opdatering sent mandag eftermiddag dansk tid.

I alt var holdet fanget i 27 timer, og vinden nåede op på 100 kilometer i timen, da det var værst, oplyses det på Twitter.

I skrivende stund er Anders Hofman i gang med at løbe færdigt, og han mangler 10 kilometer af sin tur, før 'Project Iceman' er færdigt. Indtil videre har det taget præcis tre døgn.

Lykkes det for danskeren at gennemføre, bliver han den første 'Iceman' på Antarktis nogensinde.

Formålet er at vise, at der ikke findes begrænsninger for, hvad mennesket kan, lyder det på projektets hjemmeside.