Dansk OL-håb i tårer på direkte tv – satte konkurrenter til vægs

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun kunne ikke holde tårerne tilbage.

Da Cathrine Dufour efter dagens ridt ved DM havde afsluttet sit program, var det med knyttede næver og et stort smil.

Hun havde gjort det igen.

Sammen med den 17-årige Atterupgaards Cassidy satte hun alle konkurrenterne til vægs med en score på 87,9 procent.

Noget, der fik tårerne frem, efter de havde redet det sværeste program af dem alle - Grand Prix Special, hvor hest og rytter udfører de sværeste dressurøvelser til musik.

»Tårerne piblede bare frem, da jeg var færdig. Han er en gammel skid. Jeg bliver bare så rørt. I 10 år har han bare løftet mig rundt på den skide bane,« sagde en meget rørt Cathrine Dufour efter turen til Ridehesten med henvisning til, at Atterupgaards Cassidy har været hendes trofaste makker i et årti.

Det 28-årige OL-håb red et program, hvor der skulle spejdes langt efter fejl, og derfor kunne hun efterfølgende stille sig øverst på podiet som vinder af det danske mesterskab i dressur. Foran Carina Cassøe Krüth og Andreas Helgstrand, der også begge gjorde en god figur.

Det var dog bare ikke nok til at slå suveræne Cathrine Dufour, der endnu engang kan hænge DM-guldet om halsen. Noget, hun også kunne i både 2016, 2017 og 2018 med Atterupgaards Cassidy.

Dagens DM vakte også glæde hos den danske landstræner, prinsesse Nathalie zu-sayn Wittgenstein.

»Jeg er meget begejstret. Vi har set top-sport i dag og meget høj standard. Det er ærgerligt, der ikke er OL i år, men det ser lyst ud til næste år,« sagde landstræneren til DR2, som samtidig fortalte, at kampen om OL-pladserne for alvor starter efter nytår.

Cathrine Dufour er en af dem, der med al sandsynlighed skal med på flyet til Tokyo. Hun fortalte dog inden dagens DM, at det med stor sandsynlighed bliver den noget yngre Bohemian, hun satser på.

Det skyldes blandt andet Cassidys alder - den danske dressurstjerne ønsker nemlig at holde ham med i konkurrence-gamet en del år endnu, og derfor er en tur til Japan og de klimaforhold der er i landet ikke optimale for den ældre hest.