Axelsen slår sig videre og undgår verdensetter i Malaysia

Viktor Axelsen tabte et sæt, da han slog Lu Guangzu ud af Malaysia Open. Indonesisk favoritdræber venter.

Viktor Axelsen var torsdag i aktion som den første danske herresingle i anden runde i Malaysia Open. Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er klar til kvartfinalen i World Tour-turneringen Malaysia Open.

Torsdag formiddag dansk tid vandt danskeren sin kamp i anden runde med besvær, da han slog kineseren Lu Guangzu i løbet af 52 minutter i Kuala Lumpur.

Sjetteseedede Axelsen vandt med 21-11, 16-21, 21-17.

Første sæt var ensidig affære. Danskeren gik fra 2-2 til 9-2, hvilket reelt afgjorde sættet.

I andet sæt havde Axelsen startvanskeligheder og kom hurtigt bagud 3-8. Det hul formåede den tidligere verdensmester aldrig at få lukket.

Tredje sæt havde modsat fortegn. Danskeren slog et tidligt hul, og selv om kineseren flere gange blot var et enkelt point efter, kom de to spillere aldrig på pointmæssig omgangshøjde.

Axelsen tillod sig at misse en enkelt matchbold, før han spillede sig videre.

I kvartfinalen havde Viktor Axelsen udsigt til at møde verdensranglistens nummer et, japaneren Kento Momota, men det slipper danskeren for.

Inden Axelsens kamp havde Momota været i aktion, og japaneren tabte med 20-22, 15-21 til den 21-årige indoneser Jonatan Christie, der er nummer ti på verdensranglisten.

Senere torsdag blev talentfulde Anders Antonsen ikke uventet sendt ud af turneringen. Aarhusianeren blev den lille i mødet med verdensranglistens nummer to, Shi Yuqi. Kineseren vandt knebent 21-18, 21-19.

I både første og andet sæt skiftedes spillerne til at vinde dueller i begyndelsen af sættene, før Shi Yuqi opbyggede små forspring, der ikke kunne hentes.

Torsdag eftermiddag dansk tid tabte Rasmus Gemke i tre sæt til japaneren Kenta Nishimoto, der ligger nummer 11 på verdensranglisten.

Gemke vandt overraskende første sæt med 21-18. I andet sæt fulgte danskeren flot med, men mod slutningen af sættet trak Nishimoto fra og vandt det med 21-15. Tredje sæt blev ren japansk opvisning, og Gemke blev kørt over med 21-9.

Der er ikke tilbageværende danskere i turneringen i damesingle. Også i herredouble er løbet kørt, da det eneste danske islæt med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen røg ud i første runde.

Malaysia Open er en Super 750-turnering på World Touren. Den rangerer dermed på højde med for eksempel Denmark Open. Ud over sæsonfinalen rangerer kun tre turneringer højere end Super 750-turneringer på World Touren.

/ritzau/