Bent Winther: Der sniger sig en uærlighed ind i dansk politik

Bent Winther og Lykke Friis er gæster i »Østergaards salon«, hvor både en genvej til lavere gaspriser og det afgørende spørgsmål på Christiansborg netop nu er temaer.

Bent Winther, Berlingskes politiske kommentator, mener, at der er meget, socialdemokraterne glemmer at fortælle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intentionernes politik. Next level symbolpolitik. Uærlighed.

Berlingskes politiske kommentator Bent Winther ser en klar tendens i den valgkamp, som netop er begyndt.

»Især socialdemokraterne præsenterer nogle ideer, som for de fleste mennesker lyder rigtig fint og godt, men lige så snart man dykker ned i dem, har de sindssygt mange implikationer, som man ikke fortæller om,« siger Bent Winther og nævner blandt andet forslaget om at forbyde tørklæder i grundskolen.

»Der er en masse omkring grundloven og menneskerettigheder, som man ikke får sagt, man vil bare gerne have plantet ideen,« siger han.

Det samme gælder spørgsmålet om mere i løn til grupper af offentligt ansatte, som for det første skal forhandles med arbejdsmarkedets parter, og for det andet kan give de private aktører så gode ideer, at det bliver et problem for vores konkurrenceevne.

Et andet eksempel er regeringens ønske om et modtagecenter i Rwanda.

»Man skylder at fortælle vælgerne, at når man kommer med så populære forslag, som ligner valgflæsk, at der er lang vej, inden vi kan nå i mål. Og det kan også være det ikke lykkes,« siger Bent Winther, der sammen med Lykke Friis er gæster i den seneste udgave af »Østergaards salon«.

En salon, hvor Lykke Friis også fortæller, hvad hun mener er nøglen til lavere gaspriser til danskerne, og hvorfor hun hadede at føre valgkamp.

Du kan høre podcasten »Østergaards salon«, hvor chefredaktør Mette Østergaard er vært her:

Følg Østergaards salon på mobil