Zimbabwe lancerer gigantisk pengeseddel

Inflationen i Zimbabwe stiger med raketfart. Derfor vil landets centralbank sende en 100 billioner pengeseddel på gaden.

Foto: Scanpix
Inflationen raser i Zimbabwe, og befolkningen i det afrikanske land oplever prisstigninger på cirka 100 procent hver eneste dag.

Derfor vil landets centralbank nu sende en pengeseddel på gaden til en værdi på 100 billioner zimbabwedollar. Det skriver Reuters.

Men selv om det lyder som om, sådan en seddel sagtens kan tømme en veludrustet Louis Vuitton-butik, så er det langt fra tilfældet. For sedlen vil kun have en værdi på sølle 33 amerikanske dollar på det sorte marked.

Lanceringen af den gigantiske pengeseddel sker for at mindske behovet for kontanter.

Svært ved at følge med priserne
Hyperinflationen i Zimbabwe gør, at centralbanken har svært ved at følge med prisudviklingen. Derfor vil man også sende 10-, 20- og 50 billioner zimbabwedollar-sedler på gaden.

Det er ikke første gang, at centralbanken sætter ekstra nuller på sedlerne. Priserne fortsætter nemlig deres himmelflugt, hvilket gør det nødvendigt at sende den ene nye gigantseddel på gaden efter den anden.

Politiske analytikere mener, at den eneste løsning på hyperinflationen er et samarbejde mellem Mugabe og oppositionspartiet Movement for Democratic Change (MDC).