Yderligere seks tiltales for bestikkelse i Atea-sagen

Politiet har mistanke om, at IT-selskabet Atea har bestukket offentligt ansatte med blandt andet IT-udstyr.

Foto: Simon Bohr

Yderligere seks offentligt ansatte er blevet tiltalt for at have modtaget bestikkelse af IT-selskabet Atea.

Det skriver Børsen. Ifølge avisen drejer det sig om ansatte i DSB, Udenrigsministeriet og Rigspolitiet.

- Alle mine klienter nægter sig skyldige, og de er selvfølgelig helt uforstående overfor, at de er blevet tiltalt, siger Peter Trudsø, der er forsvarsadvokat for fem af de seks nye tiltalte i sagen, til Børsen.

De er alle tiltalt for at have modtaget IT-udstyr med en rabat på mellem 3000 og 20.000 kroner.

Sagen udspringer af en anden stor bestikkelsessag fra sidste år, som i foråret kostede Region Sjællands øverste chef, administrerende direktør Jens Andersen, jobbet.

Den begyndte i maj 2015, da Region Sjælland anmeldte mulig bestikkelse til politiet. Flere blev anholdt og adresser ransaget i måneden efter. I alt 13 blev sigtet.

Politiet mistænkte tidligere ansatte i Atea for at have bestukket ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen. I en periode var seks personer varetægtsfængslet.

Ifølge politiets sigtelse skal de tidligere ansatte i Atea have givet en million kroner til de offentligt ansatte.

Ansatte i Region Sjællands it-afdeling skal have modtaget dyre udlandsrejser og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til Atea.

I juni i år blev 27 offentligt ansatte sigtet for at have modtaget IT-udstyr. Fem ansatte i Forsvaret blev ligeledes sigtet.

Dermed kom antallet af sigtede op på 40. I oktober blev seks tiltalt i sagen, mens otte sager blev droppet. Med yderligere seks tiltalte er antallet af tiltalte oppe på 12.

De første straffesager behandles i slutningen af november som prøvesager.