Vismænd må droppe rapporter: Kun tre ansatte vil flytte med til Horsens

Kun tre ud af 37 flytter med, og samtidig ser overvismand, Michael Svarer, udfordringer i fremtidig rekruttering, når De Økonomiske Råd flytter til Horsens.

Udflytninger er ikke kun et spørgsmål om almen logistik. For De Økonomiske Råd kan det potentielt give rekrutteringsproblemer på den lange banke, forklarer overvismand Michael Svarer. ARKIV (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Rejsen til Horsens fra Amaliegade i København kan skabe problemer for De Økonomiske Råd på både langt og kort sigt. Den finanspolitiske vagthund står i øjeblikket med kun tre ud af 37 ansatte, der vælger at sætte turen mod det jyske, og samtidig advarer nuværende overvismand, Michael Svarer, at det kan blive svært at finde rådsmedlemmer i fremtiden, det skriver Børsen.

»Vi må se, om det er muligt at rekruttere. Det er ikke sikkert, at det er det. Den måde, vi rekrutterer på, er, at det siddende formandskab (vismændene, red.) finder dem, der skal erstatte de folk, der går ud. Det er lidt spændende at se, om der er nogen, der vil være i formandsskabet, hvis man har en institution, der er vingeskudt,« siger overvismanden.

Overvismanden pointerer også, at tre medarbejdere ikke er nok til at udarbejde en vismandsrapport, og arbejdet derfor bliver indstillet i en periode.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille (LA) maner dog til besindighed og råder alle til at slå koldt vand i blodet. Ministeren lægger vægt på, at det første skridt i den rigtige retning var, at direktøren følger med, når De Økonomiske Råd flytter fra den københavnske havnegrund mod Horsens.