Virtuel valuta tages alvorligt og Tesla indrømmer hamstring

Foto: BENOIT TESSIER.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder i den virtuelle verden, hvor banker verden over er for alvor begyndt at tage teknologien bag bitcoins alvorlig. Den finansielle sektor håber at kunne benytte systemet til at revolutionere bankverdenen. Men er det muligt at leve udelukkende for de digitale mønter? Business har levet et døgn på bitcoin.

Carlsbergs nye topchef Cees ’t Hart sætter fart på oprydningen i Carlsberg og tager opgør med den tidligere topledelse om værdien af opkøb i Rusland og Kina samt udrensning af uprofitable produkter.

Carlsberg, Mærsk og Lundbeck har alle sat gang i store omstruktureringer på det seneste. Hvordan løser topchefen den opgave bedst? Berlingske Business' Claus Skovhus analyserer.

Og så til en usædvanlig sag, der blev rullet i gang onsdag, da Skatteministeren beskyldte Tesla for at hamstrer nummerplader. Det afviste elbilsproducenten kategorisk, men nu indrømmer kommunikationschefen den store bestilling.

Nigeria spås en fremtid som vækst- komet med store muligheder for danske såvel som udenlandske selskaber, men landet plages af korruption. Borgerne har dog fået nok og viser deres utilfredshed på stemmesedlen og på internettet.

Husk nu, at du er samfundets og ikke bankernes mand. Sådan lyder opfordringen til den nytiltrådte direktør for Finanstilsynet, Jesper Berg, fra Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted. Reaktionen kommer efter, at Jesper Berg i onsdagens udgave af Berlingske advarer om, at for skrap regulering af bankerne risikerer at hæmme væksten i Danmark.

Dagen byder på en lang række danske regnskaber. Blandt andet kommer høreapparatvirksomheden William Demant Holding A/S med regnskab for 3. kvartal. Læs om flere af dagens begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Business.dk