Virksomheders fremgang lover godt for kapitalfonde

Jyllands-Postens gennemgang af 20 af de største danske kapitalfondsejede virksomheder viser, at de har oplevet stor fremgang i 2014, og flere frasalg ventes i 2015.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Allerede nu ser flere investorer frem til solide afkast på en stor del af deres danske investeringer. Disse virksomheders store fremgang er hjulpet frem af bedre omsætning og en øget evne til at skære i omkostningerne.

- Vi har haft en fin udvikling i vores danske selskaber i 2014. Generelt ser vi gode muligheder for at investere herhjemme, og Danmark er stadig et vigtigt marked for os, udtaler Morten Hummelmose, der har ansvaret for EQT's danske investeringer.

Desuden har de danske virksomheder nydt godt af en bedring af den danske og globale økonomi. Det betyder, at virksomheder, der tidligere var i vanskeligheder, nu er på vej frem, og at flere salg kan komme på tale.

- Økonomien er i bedring, og samtidig ligger flere fonde inde med selskaber, der nu er så modne, at der vil være pres på at få dem solgt. Det vidner om, at vi sandsynligvis vil se en række exits i den kommende tid, vurderer Robert Spliid, der er ekspert i kapitalfonde ved Copenhagen Business School.