Virksomhedernes optimisme er dalende

Optimismen i de danske virksomheder er til stede. Håbet om, at opsvinget for alvor vil tage fat i efteråret 2015, er væk, forklarer cheføkonom.

ARKIVFOTO. Grundfos produktion i Bjerringbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser ikke ligeså godt ud for landets virksomheder i oktober, som det gjorde for bare få måneder siden.

Ifølge en rundspørge foretaget af Dansk Erhverv, og som Børsen har set, er optimismen faldende rundt omkring hos de danske virksomheder.

Det er især svigtende nøgletal fra både Kina og USA og VW-skandalen, der får armene til at sænke sig en smule.

Salgsforventninger især i engrosbranchen er også faldende, for hverken tyskerne eller amerikanerne køber danske varer i det omfang, man havde håbet.

»Vi havde ved indgangen af året store forventninger til eksporten. Men den kommer ikke engang til at stige med en procent i år,« siger Mira Lie Nielsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Børsen.

Hun understreger dog, at der stadig er tro på fremgang, troen er bare blevet mikset med en skuffelse over, at det ikke er gået så godt, som man havde håbet.

Ifølge Børsen forklarer Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank, at der er en lang række nøgletal, der præger hele den vestlige verden i sådan en grad, at håbet om, at opsvinget for alvor vil tage fat i efteråret er forsvundet.