Virksomheder står til økonomisk lussing

Store gældstunge virksomheder som transportkoncernen DSV og flere ejendomsselskaber står til en økonomisk lussing oven på regeringens skatteindgreb. Keops kalder forslaget "socialistisk inspireret".

Regeringens store omlægning af erhvervsbeskatningen betyder, at selskabernes muligheder for rentefradrag på gæld bliver væsentligt forringet, skriver Børsen.

Og for en række selskaber, som har stor gæld - også kaldet en høj gearing - vil indgrebet koste på bundlinjen, vurderer chef for KB Deutsche Industriebank i Luxembourg, Robert Spliid, der har stor indsigt i dansk erhvervsliv.

Han nævner blandt andre transportkoncernen DSV og de store danske ejendomsselskaber som oplagte eksempel på virksomheder, der bliver ramt.

Til Børsen lægger direktør i ejendomsselskabet Keops, Ole Vagner, da heller ikke fingrene imellem i vurderingen af regeringen.

"Jeg synes, det er fantastisk, at vi har en regering, der kan demonstrere så stor en mangel på indsigt i dansk erhvervsliv. Det er en skandale, at en liberal regering kan komme med så socialistisk inspireret lovforslag. Det kommer til at svække hele dansk erhvervsliv. Her bliver der sat en grænse for, hvor meget man kan investere i kapitalgoder, og det kommer til at betyde, at der bliver investeret mindre, og at man lægger produktion og investeringer til udlandet," siger Ole Vagner.

Kilde: Børsen