Virksomheder samarbejder fortsat med jobcentre

Jobcentre får stadig hjælp af virksomheder til at få arbejdsløse i job på trods af krisens mange fyringer.

Læs mere
Fold sammen
Virksomheder landet over har flittigt svunget sparekniven og afskediget tusindvis af ansatte på grund af den økonomiske krise. Men det får ikke virksomhederne til at lægge samarbejdet med jobcentrene på is.

Faktisk er det en imponerende høj andel af virksomhederne som holder fast i samarbejdet med jobcentrene under krisen og giver de ledige mulighed for at komme i praktik, arbejdsprøvning eller andre ordninger. Det viser en undersøgelse fra Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats (CABI), som har interviewet over 400 personaleansvarlige ledere i både offentlige og private virksomheder.

Af dem samarbejdede 56 procent med jobcentre før krisen satte ind, og 9 ud af 10 gør det fortsat, på trods af, at finanskrisen siden har ramt virksomhederne hårdt.

Carsten Kjærgaard, konsulent hos CABI og ansvarlig for meningsmålingen, er overrasket over, hvor mange virksomheder, der trods den pressede økonomi, holder samarbejdet ved lige.

- Det må opfattes som en anerkendelse af jobcentrene, at så mange virksomheder fastholder samarbejdet på et tidspunkt, hvor alt overflødigt ellers skæres væk. De vil ikke undvære jobcentrene, blandt andet fordi mange af dem forventer god hjælp her, når der efter krisen igen bliver kamp om arbejdskraften, siger Carsten Kjærgaard i en meddelelse.

Mere end hver tredje af de adspurgte i undersøgelsen har fyret ansatte i løbet af årets første seks måneder.

- ulha