Virksomheder rustet til influenza-epidemi

Store danske virksomheder er forberedte på H1N1-epidemien. Det sker for at mindske den tabte arbejdskraft.

Foto: Maria Hedegaard.
Læs mere
Fold sammen
Huskesedler om at vaske hænder. Strenge ordrer om at blive hjemme ved selv de mindste influenzasymptomer. Nedsættelse af særlige pandemigrupper.

De store danske virksomheder er forberedte på H1N1-epidemien (populært kaldet svineinfluenzaen) i et forsøg på at mindske den tabte arbejdskraft, de uundgåeligt må acceptere om kort tid. Det skriver Poltiken tirsdag.

Nok er H1N1 ikke farligere end en normal influenza. Men den er ekstremt smitsom og frygtes at kunne lamme dele af det danske samfund og sende op mod 12 procent af befolkningen ufrivilligt i seng, når den går i udbrud om alt fra nogle få uger til nogle måneder.

Strategi skudt i gang
Derfor tager 10 af de 12 virksomheder, som Politiken har kontaktet, situationen så alvorligt, at de har lavet en decideret pandemistrategi, som de allerede har skudt i gang på forskellig vis.

Hos Carlsberg har man eksempelvis lavet en særlig lavpraktisk indsats med at vaske dørhåndtag. Eksperter anser netop håndtaget for en af de største smittebærere mellem mennesker. Og i Danfoss har cheflægen indkøbt både masker og behandlingsmidlet Tamiflu, som virksomhedens rejsende kan bruge, når de rejser til lande, hvor der er risiko for influenza./ritzau/