Virksomheder melder oftere ansatte, danske virksomheder skal lære af Silicon Valley

Udviklingsprogrammet Xploreit fungerer som et bindeled mellem vækstlaget i Silicon Valley og de store danske virksomheder. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Danske virksomheder bruger i stigende grad politianmeldelser som et skarpt våben i tvister med tidligere ansatte. Det vurderer en række fremtrædende advokater med speciale i ansættelsesret. Tidligere ansatte kan få karrieren ødelagt, mens virksomhederne omvendt risikerer at få beskidte interne opgør med svær bevisbyrde luftet i fuld offentlighed.

Omkring 100.000 danske husstande fordelt over hele landet vil nu kunne trykke internetspeederen helt i bund og få hastigheder, der er op mod 30 gange hurtigere og dermed sikre sig rigelig kapacitet til at kunne se Netflix, TV og andre »tunge« ting på alle skærmene i hjemmet – samtidig. Landets største TV-leverandør, YouSee, åbner nemlig nu for 500-megabitforbindelser over sit kabel-TV-net som den nye tophastighed.

Silicon Valley er hot. Selskaber som Airbnb og Uber er udklækket i Californiens varme dal. Nyt udviklingsprogram vil sikre, at mellemstore og store danske virksomheder lærer af de nye forretningsmodeller og innovative ideer.

Mandagen byder på regnskab fra Exiqon og friske tal for betalingsbalancen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk