Virksomheder lover at ansætte flere kvinder i ledelsen

Ligestilling. Ti virksomheder har skrevet under på, at de i løbet af de næste tre måneder vil øge antallet af kvinder i deres topledelse.

Velfærdsminister Karen Jespersen har foreløbig fået 10 store virksomheder og offentlige institutioner til at sværge på tro og love, at de vil arbejde målrettet for at øge andelen af kvinder i deres ledelse. Et nyt charter forpligter virksomhederne til at overholde en række mål, de selv opstiller, og om tre måneder bliver virksomhedernes indsats evalueret.

”Den bedste måde, at få flere kvinder i ledelse på er at arbejde sammen med virksomhederne om at sætte konkrete mål. Derfor lancerer jeg dette charter, som alle interesserede virksomheder kan skrive under på og dermed forpligte sig til at arbejde for at få flere kvinder ind i virksomhedernes ledelser og bestyrelser. Charteret indeholder konkrete og ambitiøse mål og måltal for arbejdet med kvinder og ledelse, så vi kan opnå synlige resultater,” siger Karen Jespersen i en pressemeddelelse.

100 virksomheder forpligtet om to årSelvom det er frivilligt, hvorvidt virksomhederne vil underskrive charteret, så regner ministeren alligevel med, at 100 virksomheder vil underskrive charteret inden 2010.

De virksomheder, der har underskrevet har primært gjort det, fordi de vil synliggøre deres indsats på ligestillingsområdet. Her kan du se nogle af deres begrundelser:

- Peter Engberg, koncernchef, Nykredit: ”Jeg vil sikre mig, at vi i hele koncernen stiller krav om at få præsenteret såvel mandlige som kvindelige kandidater, når vi samarbejder med headhuntere. Jeg vil naturligvis også benytte lejligheden til at læse det idékatalog, der følger med charteret – for selv om vi i Nykredit allerede har mange erfaringer på området, kan vi naturligvis lære nyt og lade os inspirere af andres gode ideer og erfaringer«.

- Jytte Lyngvig, direktør i Lægemiddelstyrelsen: ”Jeg skriver under på charter for flere kvinder i ledelse, fordi charteret både fokuserer på udvikling af talenter og rekruttering. Det er to centrale områder for os i Lægemiddelstyrelsen, når vi skal sikre lige muligheder for, at mænd og kvinder kan gøre lederkarriere,”

- Alfred Josefesen, direktør i Irma: ”Irma vil både medvirke til at sikre flere kvindelige ledere på samtlige niveauer og medvirke til, at typiske kvindelige ledelsesværdier opnår yderligere anerkendelse i virksomheden,”

- Susanne Larsen, adm. dir. i SAS Danmark » Jeg er underskriver på charteret, fordi min erfaring siger, at det der gør en forskel, når vi taler om kvinder og ledelse, er at sætte forpligtigende mål, der skaber handling. Det er også vigtigt, at vi er med til at skabe inspiration for andre virksomheder