Virksomheder ignorerer ledige fleksjobbere

Selv om virksomhederne efterlyser mere arbejdskraft, er der stadig høj arbejdsløshed blandt ledige fleks- eller skånejobbere.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik går der omkring 12.000 ledige danskere rundt, som er klar til at tage et såkaldt fleks- eller skånejob, skriver Idag.dk.

Og det store antal ledige vækker harme i HK.

- Især små og mellemstore virksomheder løfter ikke en finger for at få flere fleksjobbere i arbejde. Jeg undrer mig over, at virksomhederne ikke samarbejder mere med de kommunale jobcentre, når der er så stor mangel på arbejdskraft, som der er, siger socialpolitisk konsulent Carsten Riis.

Arbejdsmarkedspolitisk chef hos Dansk Industri, DI, Mette Rose Skaksen afviser dog, at ansvaret for den høje ledighed blandt fleksjobbere uden videre kan skydes på virksomhederne.

- Der er nærmest sket en eksplosion i fleksjobordningen, og det man skal være opmærksom på er, om ordningen bliver overudnyttet. Vi vil ikke være med til at øge brugen af statsstøttede job. Det her bør i stedet handle om, hvordan vi får de mennesker tilbage i ordinære job, siger hun.

Kilde: Idag.dk