Virksomheder forbereder retsopgør med annoncehajer

Advokatkæde har oprettet hjemmeside, hvor ofre for annoncehajer kan finde medsagsøgere.

Nettet strammes nu om annoncehajer, der har gjort det til en levevej at franarre virksomheder for nogle få til flere hundrede tusinde kroner for at annoncere på internetsider med meget lidt trafik.

Advokatkæden Ret&Råd har netop oprettet hjemmesiden www.viermange.dk, og her kan erhvervsdrivende, som er blevet ofre for groft bondefangeri, annoncere et massesøgsmål og finde medsagsøgere. Mulige sagsøgere kan få hjælp til at undersøge, om der anlægges gruppesøgsmål.

Indtil videre har mange virksomheder opgivet at retsforfølge firmaer, som tjener fedt på at opkræve mindre beløb fra virksomheder.

Mange virksomheder vælger ikke at trække fup-firmaerne i retten, fordi de er blevet fuppet for så små beløb, at det sjældent har kunnet betale sig at hyre en advokat. Men med muligheden for at anlægge gruppesøgsmål og finde medsagsøgere på hjemmesiden kan sagsøgere nu dele udgifterne, og det vil sænke grænsen for, hvornår erhvervsdrivende vil lægge sag an, mener Ret&Råd.

- Den nye lov om gruppesøgsmål og www.viermange.dk styrker danskernes retsposition over for skrupelløse fupfirmaer. Men reglerne giver ikke nogen anvisning på, hvordan man finder andre, man kan anlægge sagen med. Derfor har vi oprettet hjemmesiden, som giver både erhvervsdrivende og private et sted at mødes om et gruppesøgsmål. For langt de fleste danskere og forretningsdrivende er det uoverskueligt at sætte sig ind i, hvordan man anlægger et gruppesøgsmål. Viermange.dk’s juridiske eksperter har mange års erfaring i at føre retssager og vurderer gratis, om og hvordan, der kan anlægges sag, udtaler Casper Hauberg Grønnegaard, direktør fra Ret&Råd.

Danmarks første gruppesøgsmål mod annoncehajerDen nye lov om gruppesøgsmål trådte i kraft den 1. januar 2008, og Ret&Råd Fyn forbereder nu det første massesøgsmål mod annoncehajer, der har franarret folk for hundredtusindvis af kroner ved at sælge praktisk talt værdiløse annoncer på hjemmesider med meget lidt trafik. 55 virksomheder har allerede tilmeldt sig søgsmålet.

- I denne sag er utallige virksomheder blevet snydt, så vandet driver. Men den er ikke enkeltstående. Vi har i gennemsnit 30 telefoniske henvendelser om måneden plus mails fra virksomheder, der er kommet i problemer efter mødet med annoncehajer, udtaler Tom Bramminge Christensen.

Beviset på, at det kan betale sig at føre sag mod svindlerne, fik han i sidste uge, da en annoncehaj tilbagebetalte en af hans klienter 120.000 kr. til trods for, at kunden havde underskrevet en kontrakt.

- Det kan betale sig at tage kampen op. Desværre vælger flertallet at betale svindlerne. Mange tror ikke, det kan betale sig at føre sager for fup-fakturaer på 5-10.000 kroner, og desværre skammer mange sig over at være blevet narret. De ønsker ikke at blive identificeret som kollegaen eller naboen, der lod sig snyde, udtaler advokat Tom Bramminge Christensen fra Ret&Råd i Odense.

Andre tophistorier på ErhvervsBladet.dk Fire tegn på at du er arbejdsnarkoman

Her er de skattefradrag som flest glemmer

Husk at tilmelde dig gratis nyhedsbrev fra ErhvervsBladet.dk (klik her)