Virksomhed på jagt efter flittige hænder

Status 2007. Emballagevirksomheden Toppac har året igennem kæmpet for at finde medarbejdere og kun fået halvt så mange, som de har brug for.

Det var udsigten til at mangle velkvalificeret arbejdskraft, som direktør Søren Andersen frygtede ville blive det største problem for hans emballagevirksomhed i 2007. Det har vist sig, at han fik ret.

Toppac har fået ansat fire nye medarbejdere i løbet af året, men skulle bruge dobbelt så mange. Derfor har Søren Andersen netop skrevet til Region Midtjylland og bedt dem om hjælp til at formidle arbejdskraft til de nye østeuropæiske lande.

- Vi har allerede automatiseret en del i produktionen, men der er altså nogle opgaver, som vi ikke vil sætte maskiner til at gøre. Det kræver manuelt arbejde, og det har vi haft umådelig vanskeligt ved at få fat i, siger han. Alligevel er det dog lykkedes virksomheden at øge sin omsætning med godt 30 procent i løbet af 2007, og hvis alt går vel bliver det også resultatet i 2008. Men det kræver hårdt arbejde.

- Vi skal sørge for at udvikle vores produktion, så den kræver færre hænder. Allerede nu er vi blevet tvunget til at være mere fleksible, men det er ikke nok. Samtidig skal vi overveje, hvad vi gør med de stigende priser på råvarepriser, som vi er helt afhængige af, siger han.

FAKTA:Toppac A/S laver emballager til bl.a. fødevarer. Virksomheden har knap 20 ansatte.