Videnerhverv først ud af krisen

Ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at de videnstunge erhverv er de sidste til at mærke krise og er de første til at komme ud af den igen.

Det er de virksomheder, der har ekspertviden, som slipper gennem krisetider med færrest skrammer.

De højt specialiserede og videnstunge erhverv er dem, som mærker nedgangen i økonomien sidst. Og de er også de første til at komme ud på den anden side.

Det viser en analyse fra Dansk Erhverv, skriver Dagbladet Børsen.

Det er rådgivende ingeniører, økonomer IT- og softwareudviklere. De udfører så central og uundværlige nøgleopgaver i erhvervslivet og i samfundet, at de kommer til at mærke mindst til økonomiske kriser.

”Vores analyse peger på nogle af de mere videnstunge dele af servicesektoren som områder, hvor man først skal regne med at se tegn på en egentlig økonomisk vending, hvor minusvækst vender til plus,” siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Jens Brendstrup.

Den dårlige nyhed
Analysen fra Dansk Erhverv bygger på en gennemgang af samtlige nøgletal forbundet med den foregående økonomiske krise fra 2001 til 2003.

Den såkaldte dot.com-krise.

”Den dårlige nyhed er så, at de videnstunge erhverv i Danmark faktisk i den senere tid først for alvor er begyndt at mærke til krisen, og at der ikke er nogen som helst tegn på en forestående bedring fra den kant. Og det lover ikke godt for den overordnede økonomiske vending,” siger Jens Brendstrup.

Konklusionerne fra Dansk Erhverv støttes af økonomerne i Handelsbanken. Til gengæld afvises de af Nordea.