»Vi sparer 27 mio. kr. årligt«

Landbrugskoncernen DLG har foretaget en større omlægning af koncernens forsikringer i samarbejde med en forsikringsmægler og sparer på den baggrund 27 mio. kr. om året på forsikringsdækningen.

DLGs vicekoncerndirektør Kim Balle glæder sig over samarbejdet med en forsikringsmægler. Det har sparet landbrugsselskabet 27 mio.kr. om året i forsikringspræmier. Foto: Kim Haugaard Fold sammen
Læs mere

Det kan sagtens betale sig at bruge lidt tid og kræfter på at tjekke forsikringerne. Det kan DLG-koncernen, der er et af Europas største landbrugsselskaber med en årlig omsætning på 59 mia. kr., bekræfte, efter at koncernen netop har ændret forsikringssammensætningen og på den baggrund sparer 27 mio. kr. årligt.

»Det er en del af et større eftersyn af omkostninger og et fornyet fokus på synergier, som ligger i vores overordnede strategi-plan. Her skal vi ned i maskinrummet og effektivisere processer, samtidig med at vi skal optimere omkostninger ved at skabe synergier på tværs af hele koncernen,« siger Kim Balle, vicekoncerndirektør med ansvaret for Group Treasury & Finance i DLG.

Hidtil har DLG-koncernen, der har datterselskaber i både Danmark og udlandet, haft en række forskellige forsikringsordninger, og dermed havde koncernen ikke én samlet måde at organisere sine forsikringer på.

»Derfor undersøgte vi, om vi egentlig havde de billigste og bedste forsikrings-løsninger, og om vi kunne lave en samlet løsning for hele gruppen. Efterfølgende brugte vi noget tid på at finde ud af, hvilke mæglere der kunne hjælpe os med det. Vi spurgte tre, og det endte med, at Willis kunne levere det bedste produkt og den bedste service til en fornuftig pris,« siger Kim Balle.

Risici tydeliggøres

Han fortæller, at blandt fordelene ved den nye forsikringsmodel er, at det er blevet tydeligere for dem selv, hvilke risici de har. Dermed kan de bedre tage stilling til, om de selv ønsker at løbe disse risici, eller om de vil forsikre sig imod dem.

Desuden glæder Kim Balle sig over, at DLG nu har en forsikringsmægler imellem forsikringsselskaberne og DLG selv. Dermed har DLG en sparringspartner, som i det daglige samarbejde ifølge Kim Balle er meget objektiv og analytisk i sin tilgang til forsikringsområdet.

»En anden forskel er, at vi har fået en meget stærkere forsikringssammensætning. Vi havde tidligere nogle relativt høje selvrisici – de er nu blevet væsentlig lavere. Så udover at vi har sparet en masse penge på forsikringspræmien, er det også blevet meget billigere for os, hvis vi skulle få skader,« siger Kim Balle.

Han ønsker ikke at fortælle, hvor stor en procentdel der er tale om i årlig besparelse, men det var væsentlig mere end ventet.

»Vi sparer samlet 27 mio. kr., hvilket er en voldsom besparelse. Det har overrasket os, at besparelsen var så stor. Det er helt klart en del mere, end hvad vi regnede med, da vi gik ind i projektet,« siger Kim Balle.