»Vi lever i en tidsalder med deleøkonomi og deledata. Data ligger derude alligevel. – who cares?«

Sådan siger Morten Jeppesen, chef for forretningsudvikling i mæglervirksomheden Marsh, om sine overvejelser ved at bruge en såkaldt fitness-tracker på arbejdspladsen. Uret fik han i forbindelse med et forløb hos Marsh, hvor medarbejderne skulle få en bedre søvn om natten, så de blandt andet kunne være bedre rustede mod stress.

Morten Jeppesen har ligesom sine kolleger hos Marsh testet et fitnessarmbånd fra Jawbone. Foto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Arbejdsgiveren kan få fat på data om mig fra alle mulige andre kanaler, hvis de virkelig vil. Så hvorfor skulle jeg ikke bare dele det med dem via et ur?« siger Morten Jeppesen.

Han påpeger, at mange danskere allerede er villige til at dele sundhedsdata med forsikringsselskaber i jagten på lavere priser, som Berlingske Business skrev lørdag.

»Så hvorfor ikke dele data med arbejdspladsen i jagten på et bedre arbejdsliv?« siger han og tilføjer, at han går ud fra, at datasikkerheden er i orden, fordi virksomheden bag fitnesstrackeren er en »stor international virksomhed«.

Er du ikke bekymret for, at din arbejdsgiver kan få adgang til data om dig, som stiller dig i et dårligt lys?

»Nej, slet ikke. Desuden er der lav arbejdsløshed på arbejdsmarkedet, så virksomheder har slet ikke råd til at få et dårligt rygte, hvis de bliver taget i at kigge på den slags data om medarbejderne,« mener Morten Jeppesen.

Han ser derfor udelukkende fordele ved at bruge uret. Han har blandt andet fået en bedre søvnrytme ud af det, fordi uret viste ham, at han vågnede flere gange om natten. Det var han ikke bevidst om før søvn-forløbet på arbejdspladsen.

»Det forklarede, hvorfor jeg følte mig træt, selv om jeg var gået tidligt i seng. Jeg havde reelt set ikke sovet al den tid, jeg troede,« siger han.

Han ændrede sit søvnmønster ved blandt andet at dyrke mindfulness, som arbejdspladsen tilbød kurser i.

»Effekten var, at jeg var mere til stede, når jeg var sammen med familien. Det kom også til udtryk på arbejdspladsen, når jeg talte med kollegaer eller var til møder. Jeg tjekkede for eksempel ikke hele tiden min telefon,« siger Morten Jeppesen.

Han kunne også se, at han havde færre udfald om natten, hvor han vågnede kortvarigt.

»Jeg følte mig generelt mere udhvilet om morgenen,« konstaterer Morten Jeppesen.