»Vi har masser af likvider til investeringer«

Selv om ingeniørvirksomheden Niras i Allerød tjener mere end før, så investerer den det samme som for en del år siden. Det er der nemlig ikke behov for.

Niras topchef, Carsten Toft Boesen. ?Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overskuddet er steget, og optimismen er på vej op. Men alligevel har ingeniør- og rådgivervirksomheden Niras i Allerød, som omsætter for 1,2 mia. kroner årligt, endnu ikke skruet op for investeringerne, der ligger uændret i forhold til sidste år.

Det fortæller administrerende direktør Carsten Toft Boesen, der hermed ligger på linje med de fleste andre virksomheder i dansk erhvervsliv, som p.t. polstrer sig bedre frem for at investere mere. Carsten Toft Boesen siger, at de især investerer i at vinde nye opgaver, og at de bruger op mod 100 millioner kroner årligt på nye tiltag.

»Når vi ikke investerer endnu mere, skyldes det, at vi har gode muligheder for at vokse organisk. Men vi har inden for de senere år købt to mindre virksomheder i Norge for at få en mulighed for større ekspansion på markedet. Så vi er ikke forsigtige. Det kan man ikke sige, og vi har også ganske store likvider. Der er penge nok til at investere.«

Carsten Toft Boesen tilføjer, at der løbende sker en del opkøb og konsolideringer blandt den store branche af rådgivere.

»Så selv om vi ikke står lige foran nye store investeringer, kan der godt ske noget på et tidspunkt. Der er hele tiden muligheder for at købe andre virksomheder, så det kan godt være, at billedet ser anderledes ud for os allerede inden sommer,« siger han.

Innovation på budgettet

Niras sætter også omkring en halv procent af omsætningen af til innovation om året, hvilket også er en slags investering i fremtiden. Men ellers går tæt ved 80 procent af virksomhedens omkostninger til lønninger, så det er i høj grad medarbejderne og de ansatte, der er motor i virksomheden og afgørende for, om det går frem eller tilbage.

Niras er Danmarks tredjestørste rådgivende ingeniørvirksomhed og løser både lokale og globale opgaver. Overskuddet er steget fra 35 millioner kroner i 2012 til 48 millioner kroner sidste år. Virksomheden, der beskæftiger 1.400 hovedsageligt højtuddannede medarbejdere, ejes for to tredjedeles vedkommende af en fond, mens medarbejderne ejer den sidste tredjedel. Niras er en international virksomhed med kontorer i Europa, Afrika og Asien og har specialiseret sig i blandt andet vandsektoren, miljøområdet og udviklingsbistand.