Vi er langt fra vores vækstmål for København, erkender Socialdemokratiet

Det er ikke godt nok, og vi er langt fra de mål, vi har sat os.

I en række år har der været en negativ vækst pr. indbygger i København. (Arkivfoto: Rådhuspladsen i København) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra gruppeordfører for Socialdemokratiet i København Lars Weiss. Udtalelsen kommer på baggrund af et svar fra overborgmester Frank Jensen (S) til medlem af Borgerrepræsentationen for Venstre Caroline Stage. I svaret kan man se, at der i en række år har været en negativ vækst pr. indbygger i København.

Frank Jensen er bortrejst og har derfor ikke haft mulighed for at kommentere tallene i denne omgang.

»Det går godt i København, men ikke så godt som den målsætning, vi har sat os. Det er paradoksalt at se, at den private beskæftigelse er steget, men alligevel er væksten så lav, som den er. Det er en tendens, som vi ser på landsplan,« siger Lars Weiss, der fremhæver, at beskæftigelsen i København nu er oppe på niveauet fra før finanskrisen.

»Det er god børnelærdom, at det burde give mere vækst. Men det ændrer ikke på, at hvis I ser over en 15-årig periode, ligger vi i gennemsnit på en årlig samlet vækst i København på to pct., og vi har en målsætning om en vækst på fem pct. Spørgsmålet er, om vi skal sænke vores ambitioner, men det mener jeg ikke, at vi skal,« siger Lars Weiss.

Langsom sagsbehandling

Han erkender, at der er mange forhold i forbindelse med væksten i København, som kommunen ikke kan gøre noget ved. Alligevel mener han, at det er vigtigt, at der bliver lavet en målsætning for væksten i den københavnske økonomi.

»En af de ting, vi kan gøre noget ved, er sagsbehandlingstiden for virksomhederne. Den er både langsom og bureaukratisk. Det er en af de tilbagemeldinger, vi får fra erhvervslivet,« siger Lars Weiss.

»Noget af det er spørgsmålet om at få afsat flere ressourcer. Hvis du ser ud ad vinduet, er der fyldt med byggerier. Både private og offentlige. Der har vi i kommunen ikke opnormeret i samme tempo,« siger Lars Weiss.

»Den anden ting er en kulturændring. Vi skal have servicekasketten på og i mindre grad myndighedskasketten. Vi skal ikke bare være en myndighed, der hele tiden finder huller i osten. Vi skal også komme med konstruktive forslag til, hvordan ansøgninger kan håndteres,« siger Lars Weiss.