Vestas i retten og spekulative investorer

Foto: Henning Bagger

Godmorgen

Retten i Aarhus er onsdag i arenaen, når Vestas tørner sammen med sin tidligere finansdirektør, Henrik Nørremark, i et slagsmål om en millionstor fratrædelsesgodtgørelse. Men hvad der umiddelbart kan virke som en banal sag om kompensation, indeholder elementer, der vil give et sjældent blik i Vestas’ inderste under kriseårene. Et afgørende element i sagen er nemlig det omstridte vindmølleprojekt i Indien kaldet »Project Dragon«, og under overfladen lurer mistanken om et bittert personopgør hos verdens største vindmølleproducent. Berlingske guider dig her gennem fire år med beskyldninger, konfrontationer og store millionbeløb.

Danske investorer investerer flere og flere penge i såkaldte certifikater, hvor gevinsten eller tabet kan femdobles i forhold til en almindelig aktieinvestering. Udbuddet af certifikater vokser, og en tysk storbank går nu ind på det danske marked. Forbrugerrådet Tænk advarer.

Danske virksomheder står klar til at udvikle innovative løsninger, som kan skabe sikrere, sundere og mere moderne forhold i flygtningelejre og byer i katastrofe- og konflikt­områder verden over.

Kun tre måneder efter, at Venstre vil forsøge at få et flertal i Folketinget til at stemme for massiv overvågning af danskernes tele- og internettrafik, ventes EU-Domstolen at afgøre svensk strid om tilsvarende, men mindre omfangsrig registrering.

ALK-Abellós topchef Jens Bager er blevet sagt op. Bestyrelsesformanden i selskabet, Steen Riisgaard, siger til Ritzau Finans, at det er sket i god ro og orden.

Dagen byder blandt andet på regnskab fra Jyske Bank.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk